eskort samsun

ÜNYENETHABER

ESKİ BELEDİYE BAŞKANININ DAVASI DÜŞTÜ 

ESKİ BELEDİYE BAŞKANININ DAVASI DÜŞTÜ 
20 Kasım 2015 - 13:47

12283162_1640753389517117_170651486_n

“MUSTAFA KEMAL ÇAMAŞ’IN YARGILANDIĞI TÜM DAVALAR VEFATI NEDENİYLE DÜŞTÜ”

Ordu’nun Fatsa ilçesinde geçen yıl vefat eden eski Fatsa Belediye Başkanı Mustafa Kemal Çamaş hakkında 2001 yılında ‘usulsüzlük ve görevi kötüye kullanma’ iddiasıyla açılan dava, 14 yıl sonra sonuçlandı.

Davada yargılanan ve geçen yıl hayatını kaybeden eski Fatsa Belediye Başkanı Mustafa Kemal Çamaş hakkındaki tüm dosyalar vefatı nedeniyle düştü. Aynı davadan yargılan kişilerin ise cezaları onaylanırken, sanıkların dosyalarını temyize gönderecekleri öğrenildi.
Dava ile ilgili açıklamada bulunan eski Fatsa Belediye Başkanı Mustafa Kemal Çamaş’ın avukatı Atakan Orhan, “Hazırlık soruşturması 2001 yılında başladı. 2008 yılının Kasım ayında dosya ilk defa sonuçlandı. Bu karar bozuldu ve 2011 yılında tekrar yargılama gerçekleşti. 2013 yılında tekrar bozuldu. Dosya uzun zamandır devam ediyor. 2013 yılından itibaren eski Belediye Başkanı Mustafa Kemal Çamaş ile ilgili yakalama emrinin infazı bekleniyordu. Vefat ettikten sonra Çamaş’a artık gerek duymadığından dolayı dosya bu haliyle sonuçlandırılarak davadan düşmüş oldu. Çamaş’ın bütün gayrimenkulleri tedbirliydi ancak mahkeme tedbiri kaldırdı. Esasında mirasçıları yönünden tedbir devam edebilirdi fakat mahkeme ona hükmetmedi” dedi.
Aynı davada yargılanan diğer sanıklara belli cezalar verildiğini de söyleyen Orhan, “3. karar ise henüz kesin değil. Büyük bir ihtimalle ceza alanlar temyiz edecektir. Bu süreç 2-3 yıl daha sürebilir. Çok kapsamlı bir dosya ve çuvallar dolusu evraklar var” diye konuştu.
Avukat Orhan, “Çamaş için sonuç olarak tedbirin kalması nedeniyle memnun verici bir durum. Dosyada masum gözüken bir sürü insanlar ceza aldı. Allah hepsinin yardımcıları olsun diyorum. Dosyada sanıkların ifadesini alan hiçbir hakim ceza vermedi. Kendilerine nasip olmadı. Uzun sürdüğü için dava biri dinledi, öbürü dosyayı inceledi ve yıllar sonra başka birileri dosya ile ilgili karar verdi” şeklinde konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-