İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Hayvancılık Sektöründe Tehlike Çanları Çalıyor!!!

Hayvancılık Sektöründe Tehlike Çanları Çalıyor!!!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

pppğ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 30 Ekim 2015 tarih ve 29517 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan, Mera Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte meraların imara açılacağı düzenlemesi ile hayvancılık sektöründe tehlike çanları çalmaya başladı. Bu durum hakkında Ünye Canik Veteriner Kliniği İşletmecisi Veteriner Hekim Ali Güngör gazetemize açıklamalarda bulundu.   

 

Ünye Canik Veteriner Kliniği İşletmecisi Veteriner Ali Güngör, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın meraları imara açan düzenlemesi ile ülkede önemli bir yer tutan tarım ve hayvancılığın bitebileceğini söyledi.

Hayvancılık sektöründe meraların çok önemli bir yer tuttuğunu belirten Güngör; “ 30 Ekim 2015 tarih ve 29517 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan, Mera Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın meraları imara açan düzenlemesi ile hayvancılık bitebilir. Şöyle ki vatandaşlar kışın hayvanlarını yemler ile beslerken, yaz aylarında hayvanlarını meralara götürüyorlar. Bu bakımdan doğal kaynak ve varlıklarımızdan olan mera alanları, hayvancılığımızın ve sektör ekonomisinin önemli parçalarındandır. Hayvancılık sektöründe, hayvan refahı kapsamında dünya organik ve doğal besiciliğe, dolayısıyla meraların aktif kullanımına yönelmişken mera alanlarının azalmasına neden olacak bu uygulama çok sakıncalıdır. Böyle bir durumda ülkemizde zaten azalan hayvancılık sektöründe korkulan olur ve hayvancılık sektörü bitebilir. Dünya var olduğundan beri zaman içinde şekillenen, her toprak parçasının aynı özellikte olmamasından kaynaklı sınıflandırmalarla adı koyulmuş mera, otlak, kışlak tarım arazileri gibi toprak parçalarının ne kadar değerli olduğu unutulmamalıdır. Hayvan beslemede önemli yere sahip meralar, hayvancılık sektörünün dışa bağımlı olmaksızın sürdürülebilirliği için vazgeçilmez kaynaklarımızdır”dedi.

 

Hayvancılık Sektöründe Tehlike Çanları Çalıyor!!!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Asayiş Gazetesi