eskort samsun

ÜNYENETHABER

Hayvancılık Sektöründe Tehlike Çanları Çalıyor!!!

Hayvancılık Sektöründe Tehlike Çanları Çalıyor!!!
11 Aralık 2015 - 1:42

pppğ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 30 Ekim 2015 tarih ve 29517 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan, Mera Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte meraların imara açılacağı düzenlemesi ile hayvancılık sektöründe tehlike çanları çalmaya başladı. Bu durum hakkında Ünye Canik Veteriner Kliniği İşletmecisi Veteriner Hekim Ali Güngör gazetemize açıklamalarda bulundu.   

 

Ünye Canik Veteriner Kliniği İşletmecisi Veteriner Ali Güngör, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın meraları imara açan düzenlemesi ile ülkede önemli bir yer tutan tarım ve hayvancılığın bitebileceğini söyledi.

Hayvancılık sektöründe meraların çok önemli bir yer tuttuğunu belirten Güngör; “ 30 Ekim 2015 tarih ve 29517 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan, Mera Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın meraları imara açan düzenlemesi ile hayvancılık bitebilir. Şöyle ki vatandaşlar kışın hayvanlarını yemler ile beslerken, yaz aylarında hayvanlarını meralara götürüyorlar. Bu bakımdan doğal kaynak ve varlıklarımızdan olan mera alanları, hayvancılığımızın ve sektör ekonomisinin önemli parçalarındandır. Hayvancılık sektöründe, hayvan refahı kapsamında dünya organik ve doğal besiciliğe, dolayısıyla meraların aktif kullanımına yönelmişken mera alanlarının azalmasına neden olacak bu uygulama çok sakıncalıdır. Böyle bir durumda ülkemizde zaten azalan hayvancılık sektöründe korkulan olur ve hayvancılık sektörü bitebilir. Dünya var olduğundan beri zaman içinde şekillenen, her toprak parçasının aynı özellikte olmamasından kaynaklı sınıflandırmalarla adı koyulmuş mera, otlak, kışlak tarım arazileri gibi toprak parçalarının ne kadar değerli olduğu unutulmamalıdır. Hayvan beslemede önemli yere sahip meralar, hayvancılık sektörünün dışa bağımlı olmaksızın sürdürülebilirliği için vazgeçilmez kaynaklarımızdır”dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-