eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye Belediyesine Başarı Ödülü

Ünye Belediyesine Başarı Ödülü
20 Kasım 2015 - 15:04

3

Ünye Belediyesi, Yalı Kilisesi restorasyon çalışması ile Tarihi Kentler Birliği’nin düzenlediği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamaları yarışmasında ödüle layık görüldü.

Tarihi Kentler Birliği (TKB)’nin 14 yıldır düzenlediği Özendirme Yarışması’nın bu yılki ödül töreni, 19 Kasım Perşembe günü Antalya’da düzenlendi. Türkiye’nin birçok yerinden belediyelerin katıldığı organizasyonda Ünye Belediyesi, Yalı Kilisesi restorasyon çalışması ile sadece 13 belediyeye verilen “Başarı Ödülü’nü almaya hak kazandı. Kamuoyunda Türkiye’nin en ciddi yerel yönetimler ödülü olarak kabul edilen ödülü Ünye Belediyesi adına Belediye Başkanı Ahmet Çamyar aldı.

“Bu Tür Ödülleri Ünye’mize Kazandırmaya Devam Edeceğiz”

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, organizasyon ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Günümüzde artık kentler bir biri ile yarışıyor. Tarihi Kentler Birliği Özendirme Yarışması, Belediyecilikte özgün projelerin desteklenmesi ve yapılan çalışmaların tüm belediyelere örnek olacak şekilde tanıtılarak yaygınlaştırılması amacıyla gerçekleştirilen ve Türkiye’nin birçok yerinden belediyelerin katıldığı bir yarışma. Bizler tarihi yapılarımızın geçmişte yapılmış, şu anda elimizde olan ve geleceği gösteren bir dürbün olduğunu ifade ederek Ünye’mizdeki eserleri tarihi dokusuna uygun olarak restore edeceğimizi belirtmiştik. Ünye’miz Kefeli Han’dan Bakırcılar Arastasına, Kadılar Yokuşu’ndan Tarihi Hamamlara, Orta Çarşı’dan Yalı Kilisesi’ne kadar bu alanda oldukça zengin bir geçmişe sahip. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz Yalı Kilisesi restorasyon çalışması ile tarih ve kültür mirasının korunması faaliyetleri kapsamında verilen “Başarı Ödülü”ne layık görüldük.  Bu ödül Ünye için bir övünçtür ve çalışmalarımıza da şevk katmıştır. Yakın zamanda başlayacağımız Kefeli Han’ın restorasyonu olmak üzere tarihi zenginliklerimize sahip çıkarak ilerleyen yıllarda bu ödülleri Ünye’mize kazandırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-