eskort samsun

ÜNYENETHABER

OĞUZ, “HAKLARIMIZI SAVUNMAYAN VEKİLLERİ AZLEDİYORUM”

OĞUZ, “HAKLARIMIZI SAVUNMAYAN VEKİLLERİ AZLEDİYORUM”
20 Temmuz 2023 - 1:34

Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP) Ünye İlçe Temsilcisi Salim Oğuz son günlerde meydana gelen zamlar ile ilgili açıklamada bulundu.

TSİP Ünye İlçe Temsilcisi Salim Oğuz, “9 milyon emekli 7 bin 500 Lira alıyor ve bunlara hiçbir zam yapılmadı. Her şeye aşırı zam geliyor. Bu zamlar geri alınıp, emeklilere maaş artış zamları yapılmalıdır” dedi.

Ayrıca milletvekillerini de eleştiren Oğuz, “Onlar vekil, bizler asılız. Asıl ne durumda, vekil ne durumdadır. Maaşlarına 14 bin lira zam geldi. Süper emeklilik ile hem vekil emeklisi hem de vekil görevinde olan milletvekili 147 bin lira alıyor. Hiçbir ses çıkartmıyorlar. Hepsine yazıklar olsun” dedi.

Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP) Ünye İlçe Temsilcisi Salim Oğuz konuşmasının tamamında şu söylemlerde bulundu: Ülkemizde ÖTV zammı olunca her şeye zam geldi demektir. Temel tüketim maddelerinden akaryakıta aşırı bir zam geldi. Ülkemizde 15 milyon emekli vardır ve bunların 9 milyonu 7 bin 500 Lira alıyor ve bunlara hiçbir zam yapılmadı. Memurlara yapılan zam da tam anlamıyla oluşamadı. Seçim öncesi verilen sözler de yerine gelmemiş oldu. Süper emeklilik diye bir yasa var. Bu milletvekillerine özgü bir durumdur. Bir dönem vekillik yapan buna hak kazanıyor. Zamlardan önce milletvekili emeklileri 55 bin lira alırken şuanda 69 bin lira alıyorlar. Onlar vekil, bizler asılız. Asıl ne durumda, vekil ne durumdadır. Onları vekil yapan bizleriz. Parti ayrımı yapmadan bütün vekilleri eleştiriyorum. Bu konuda hiçbir ses çıkartmıyorlar.

Vekilleri Şahsım Adına Azlediyorum

Hem vekil emeklisi olup hem de yeniden vekil seçilen milletvekili şuanda 147 bin lira almaktadır. Bu insan haklarına aykırı bir uygulamadır. Ben milletvekillerine yazıklar olsun diyorum. Bu halk sizi oraya kendi maaşlarınıza zam yapsın diye mi gönderdi. Bu duruma itiraz edin, süper emekliliği kaldırın. Süper emeklilik Turgut Özal döneminde gündeme geldi ancak uygulanmadı. Ak Parti iktidara geldiğinde yeniden gündeme geldi ve mecliste en hızlı onaylanan yasa oldu. Sizler bizim vekilimizsiniz. Bir avukat tuttuğumuzda bizi iyi savunamadığında azlediyoruz. Ben şahsım adına milletvekillerini azlediyorum. Sizler bizim haklarımızı savunmuyorsunuz. Eğer savunuyorsanız bu uygulamayı durdurun.

Eğitim Sistemi Bozuldu

Paralı eğitim ve gerici eğitim yaygınlaştı. Bizim okullarımızda zaten din eğitimi veriliyordu. Çocuklarımız yaz aylarında da kurslara gidiyordu. Şuanda ise Arap kültürünü din diye yutturuyorlar. Arap kültürü din değildir. Arapça öğrenmek isteyenler için bir seçmeli ders yapılıp, isteyene öğretilebilir. Laik, çağdaş eğitim almayan insanlar insanlaşamaz. İnsan okuyarak aydınlanır. Çağdaş eğitim ve din eğitimi beraber verilmelidir.

Sağlık Alanında Sıkıntı Büyük

Sağlık alanında hekimlerimiz yurt dışına gitmeye başladı. Doktorlarımız gerici uygulama ve diretmelere karşı yargılanıp, öteleniyorlar. Kendileri de yurt dışına gitmeyi uygun buluyorlar. Bu durum halkımız için iyi bir şey değildir. Doktor bulamıyoruz ve özele yönlendiriyorlar. Vatandaşın gücü özel hastanede tedavi görmeye yetmez. İnsanların aldıkları randevular aylar sonrasına veriliyor. Sağlık alanında çağ atladık demesinler.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-