eskort samsun

ÜNYENETHABER

İRFAN TOSUN, ZEHİR ZEMBEREK KONUŞTU

İRFAN TOSUN, ZEHİR ZEMBEREK KONUŞTU
20 Temmuz 2023 - 1:44

Gazeteci-yazar İrfan Tosun, her akşam saat 18.00’da Brtv ile A52 TV’de ortak yayınlanan Son Nokta programına konuk oldu.

Moderatörlüğünü Yunus Zor’un gerçekleştirdiği programda Ünye’nin siyasi gündemi konuşuldu.

Gazeteci-yazar İrfan Tosun programda açıklamalarına Ünye’nin il olma konusu ile başladı.  Gazeteci-yazar Tosun “En çok Ordu Büyükşehir Belediyesi’nden ayrılmak için il olmayı istiyorum. Ünye’nin il olmasına karşı çıkan herkes nankördür haindir.” Dedi.

Konuşmasa Ünye’nin genel sorunları hakkında devam eden Tosun, Büyükşehir Belediyesine seslenerek bisiklet yolu önerisi ve fokfok T köprü projesi ile ilgili açıklama yaptı.

Gazeteci-yazar İrfan Tosun;

“En Çok Ordu Büyükşehir Belediyesi’nden Ayrılmak İçin İl Olmayı İstiyorum

Ünye’nin il olması son dönemde tekrardan gündeme geldi. Ama bunu birilerinin kendine mal etmesi insanı üzüyor. Ünye hak etmediği bir şeyi istemez. İl olmak için 8 tane ana kriter var ve Ünye bu 8 kritere uyuyor. Bazı insanlar, ‘il olduğumuzda ne olacak ev kiraları arsa fiyatları artacak’ diyor. Ben vilayet olmayı en çok Ordu Büyükşehir Belediyesi’nden kurtulmak için istiyorum. Biz her ay yaklaşık 15 milyon lira orada Büyükşehir Belediyesi’ne su parası veriyoruz. Ünye vilayet olduğunda limandaki gerilimle Akkuş Niksar yolu bağlantısı yapıldığı zaman Ünye’nin gençleri artık gurbete işe gitmek zorunda kalmayacak. Burada çalışabilecekler.

Ünye’nin İl Olmasına Karşı Çıkan Herkes Nankördür Haindir

Yalnız burada teknik bir hata var. Bu mesele siyasi partilerin yada odaların meselesi değil, ortak bir mesele. 3-4 arkadaş bir platform oluşturmuş ama siyasetçileri dışarıda tutuyorlar. Bu böyle olmaz. O siyasetçiler bir kitleyi temsil ediyorlar. Ünyeliler bu konuda ortak olduğunu göstermek zorunda. Ayrıca ağlamayan çocuğa da emzik vermezler. Biz vilayetliğe hazırız diye pankartlar asılmalı, şenlikler yapmalıyız. Bana göre haziranın sonuna kadar bu işi bitirmemiz lazım. Birlik beraberlik sağlayarak Ankara ziyaretleri ile bunu hakkettiğimizi herkese hissettirmeliyiz. Ünye’nin il olması konusunda siyaset yapan, ayrımcılık yapan ve buna karşı cikan her kimse nankördür haindir. Bu mesele Ünye’nin ortak meselesidir. Bu noktada birlik olmak zorundayız. Cumhuriyet meydanı’nda bir stant açılmış, bu stantta 4 tane STK başkanının vilayet olması ile ilgili haberleri asılmış. Herkes Ünye’nin vilayet olmasını istiyor. Ben deva Partisi temsilcisi ve gazeteci yazar kimliği ne sonuna kadar ordayım. Yeterki Ünye vilayet olsun.

Fatsa’yı Gündeme Getirmeye Gerek Yok

TÜİK’in çıkardığı 19 ilçe arasında Fatsa’nın adı yok. Bu anlamda Fatsa’yı gündeme getirmeyelim. Geçen gün bir toplantıda bu hatayı yine yapıldı. Biz Fatsa ile neden istişare yapalım?

Kültür Sarayımız Halen Neden Yok?

Biz bugün hala Kültür Sarayı’nı konuşuyorsak bu benim değil Ünyeli siyasilerin ayıdır. AK Parti ve MHP ilçe başkanı kardeşlerimin ikisini de çok seviyorum ama kendilerinden rica ediyorum lütfen artık masaya vurun. Biz Ünye’nin vilayetlerini konuşuyoruz ama hala kültür sarayımız yok. Bizleri çocuk kandırır gibi kandırıyorlar. Kültür Sarayımız neden hala yok?

Büyükşehir Belediyesi’ne Sesleniyoruz

Bizim sahilimiz bisiklet yoluna uygun değil. Bisiklet yolu normalde sahil güvenlik şeridinde olur. Bütün dünyada bu böyle Ama ne hikmetse Ünye’de tam tersi. Bu projenin baştan beri yanlış olduğunu söylemiştik. 3 tane bisiklet kavramı var. gezi bisikleti, spor bisikleti ve şov bisikleti. Şu anda bizim sahilimizde şov bisikleti yapıyorlar. Gençler bisikletle şov yapıyorlar hatta motosikletler, elektrikli bisikletlerde geziyor. Ailecek sahilde gezen insanlar bu konular çok rahatsızlar. Lütfen haziran, temmuz ve ağustos aylarında akşam saat 18:00 ile 00:00 arasında sahilde bisiklet gezmesin. Sahilin heyecanlı olduğu bu 3 ay da Ünyeliler anlayış göstersinler. İnşallah orada Büyükşehir Belediyesi sesimizi duyar ve bu konuda önlem alır.

Cumhuriyet Meydanı’na Çamlığa Kadar Tuvalet Yok

Cumhuriyet Meydanı’ndan çamlığa kadar yürüyüş yapan insanlar için bir tane bile tuvalet yok. Özellikle yanında çocuğu olan aileler tuvalet ihtiyaçları için ya Yunus Emre’ye ya Motto’ya ya da 100. Yıl’a giriyor. Müesseseler de buna müsaade etmiyor, sıkıntı yaşanıyor. Bu ihtiyaçla ilgili bence portatif de olsa muhakkak tuvalet konulmalı.

Işıklandırma Ve Mobese Eksiğimiz Var

Bazı noktalara mobese yerleşmesi gerekiyor. Nostalji kayıtlarının olduğu alana, top yanı ile dikilitaş’ın arasındaki mesafeye ve Ada bakkaliyesinin oradaki nostaljik sokağa benzeyen yola ışıklandırma ve gerekirse mobese kurulması lazım. Bunlara dikkat edip dışarıdan gelen misafirlere memleketimizin güzelliğini göstermemiz lazım.

Yüksek Sesli Müzikle Gezen Araçlar Çevreyi Rahatsız Ediyor

Aracıyla gezerken yüksek ses ile insanları rahatsız eden kardeşlerimiz var. Rica ediyorum lütfen çevredeki insanlara saygı duyalım, araçlarınızda camı açıp yüksek sesle müzik dinlemeyin. Dışarıdan gelen misafirlerimize ne kadar modern bir Ünye var dedirtelim.

Fokfok’ta T Şeklinde Tahtadan Köprü Projemiz Var

Feneraltı fokfok ta denize girmek bir ayrıcalıktır ancak burası ile ilgili bir önerim var. Ufak ufak da denize girmek için kayalıklardan geçen çoğu arkadaşımız sakatlandı, yaralandı. Burayı daha güzelleştirmek için bir çizim yaptım. Buraya T şeklinde tahtadan bir köprü yaptıralım. Bu köprü sayesinde hem insanlar rahatlıkla yürüyerek denize atlayabilecekleri noktaya gelsinler hem de denizden çıktıktan sonra kayalıklarda tehlike ve sakatlanma geçirmeden oradan çıksınlar. Biz bu projemizle ilgili çizimi yaptırdık. İnşallah Büyükşehir Belediyemiz de sıcak bakar. Bu projemiz doğanın güzelliğini asla bozmuyor. Bu projemiz o alanı daha da güzelleştirecektir. ” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-