eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE BELEDİYESİNDE ŞEF ŞAHİN,6 YIL SONRA AKLANDI

ÜNYE BELEDİYESİNDE ŞEF ŞAHİN,6 YIL SONRA AKLANDI
20 Temmuz 2023 - 3:02

Ünye Belediyesi’nde zimmet suçu iddiasıyla hakkında dava açılan ve işinden alıkoyulan tahsilat şefi Ünal Şahin 6 yıl sonra aklandı.

Ünye Belediyesi’nden 09/05/2017 tarihinde görevine son verilen dönemin Tahsilat Şefi Ünal Şahin, 6 yıldır sürdürdüğü hak mücadelesini kazandı.

SUÇLAMALAR YALAN ÇIKTI

 Ünye Belediyesi’nde Tahsilat Şefi olarak görev yapan Ünal Şahin hakkında dönemin belediye yönetiminin zimmete para geçirme suçlaması yalan çıktı.

 Ünye Belediyesi’nde görevli Ünal Şahin, belediye yönetiminin şahsı hakkında almış olduğu kararı adli makamlara taşıyarak hukuk mücadelesine girdi.

ZİMMET SUÇLAMASINA  KAMUOYU İKNA OLMADI

Bilindiği gibi dönemin Belediye Başkanı Ahmet Çamyar zamanında başkan yardımcısı Erhan Eren’in sorumlu olduğu birimde çalışan tahsilat şefi  Ünal Şahin’in sorumlu olduğu kasada açık çıkmış. Şahin hakkında soruşturma açılmış ve  daha sonra işten atılarak dava süreçleri başlatılmıştı.

O dönemde kamuoyu tahsilat  bölümünde yaşanan olayı belediye yönetiminin acımasız, haksız ve taraflı karar verdiğinde hemfikir olmuş ve belediye başkanının ve yardımcısının adaleti sağlayamadığına  karar kılmıştı.

AKLANDI VE SUSKUNLUĞUNU BOZDU

2017’de gerçekleşen suçlama ile ilgili süren 6 yıllık hukuk savaşına Ünal Şahin kazandı. Şahin kesin berat’ın ardından gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Şahin,”yalan, iftira ve karalama ayak oyunlarıyla belediyedeki görevimden hak etmediğim şekilde dönemin yönetimi tarafından alındım. Bana kurulan kumpasın ortaya çıkması ve aile şerefinin temize çıkması için 6 yıldır sürdürdüğüm hukuk mücadelesini kazandım. 6 sene önce zimmetle suçlanmıştım. Ben ö dönem Ünye Belediyesinde tahsilat şefiydim , sorumlu olduğum birimde memurumun  kasasında açık çıktı. Kasada açık çıkartan memura kimse bir şey sormadı direkt bana suçlama yapıldı.

KİRLİ OYUNLARA ALET OLMADIM BANA İFTİRA ATTILAR

Aslında, o dönemin belediye yönetiminde bulunan kişilerin şahsi oyunlarına alet olmadığımız için böyle adi ve şerefsizce bir oyuna kurban edildim. Her ne kadar ağır bir suçlamayla görevimizden atılsak da kamuoyunda bilinen haklılığımız yargıda da ispatlandı

Bu utanç verici zimmet suçlamasının ardından hakkımda iş çıkışı oldu, davalar açıldı.

Açılan davalardan Ünye mahkemesindekilerden beraat ettim. Ama Samsun istinaf usul hatası var gerekçesiyle beraat kararını bozdu.

Yeniden Ünye mahkemesinde davam görüldü. Yeniden beraat ettim.

TÜM DAVALARI KAZANDIM

Bu sonucu belediye Samsun istinafa gönderdi. Samsun  istinaf mahkemesi de beraat dedi. Buradaki dosyada prosedür gereği gönderilmek zorunda olduğu gibi Yargıtaya yollandı. Belediye bunu prosedür icabı göndermek zorundaydı.

Ankara’ya Yargıtaya gönderilen bu dosyada nihayet sonuçlandı. Yargıtay da da berat ettim. Yani ben bugüne kadar zimmet suçlamalarından  dolayı 4 mahkemeden beraat aldım.

Bu hak arayış  sürecim tam 6 sene sürdü. Bu kararın ardından zimmet suçlaması ile ilgili iadeyi itibarım oldu.

Şimdi sırada işimle ilgili karar kaldı. İşe iade ile ilgili karar için  mahkemeye Yargıtay dan dosyanın gelmesi gerekiyor. Dosya geliyor ve Eylül ayı gibi işe iade mahkemem görülecek. Eylül ayında işe iade olacak mıyız, olamayacak mıyız o mahkemenin vereceği karar bekleyip göreceğiz.

Ben sonuç olarak suçlamalardan beraat ettim aklandım benim için işe iade çok önemli değil bu daha önemli.Kısacası gerisi teferruat.

KARŞI DAVALARI AÇACAĞIM

Şunu da belirtmek istiyorum. Bu ahlaksız hakız suçlama ile ilgili kimlerin dahili varsa, kimler karar verdiyse avukatımla görüştüm karşı davalar açacağım.

Davalar hangi konularda olursa olsun maddi, manevi açabileceğim tüm davaları açacağım. Ben haksız yere dava görmeye alıştım biraz da mahkeme kapılarında onlar uğraşsın ki masumun hakkına girmemek gerektiğini anlasınlar. Şimdi onlar için her şey yeniden başlıyor.

Er yada geç ilahi adaletin tecelli etmesi gibi, hukuki adaletin de yerini bulması bizleri mutlu etmiştir. Bu cefakatlı yolda mücadelemde bana inanan, güvenen ve destek olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-