eskort samsun

ÜNYENETHABER

YKS sonuçları açıklandı

YKS sonuçları açıklandı
20 Temmuz 2023 - 7:49

YKS sonuçları ÖSYM AİS ekranında son dakika açıklandı! (Üniversite sınav sonuçları) 2023 YKS sonuçları nasıl ve nereden sorgulanır?

ÖSYM tarafından 17-18 Haziran’da gerçekleşen YKS sonuçları son dakika açıklandı. 20 Temmuz Perşembe sabah saatlerinde üniversite sınav sonuçları açıklanırken tercih süreci tarihleri de duyuruldu. ÖSYM Başkanı Ersoy, 2023-YKS tercih işlemlerinin 27 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde yapılacağını açıkladı. Üniversite sınav sonucunu öğrenmek isteyenler ÖSYM ekranına yoğunluk kazandırdı. Peki 2023 YKS sonuçları nasıl ve nereden öğrenilir? İşte YKS sonuç sorgulama ekranı ve son dakika bilgiler…

YKS SONUÇLARI SON DAKİKA AÇIKLANDI!

YKS sonuçları için ÖSYM resmi internet sitesi üzerinde yer alan resmi açıklama tarihi yoktu. Sonuçlar, geçen seneki gibi 20 Temmuz tarihinde duyuruldu. ÖSYM’nin değerlendirme sürecini tamamladı.

YKS SONUÇLARI NASIL VE NEREDEN SORGULANIR?

YKS sonuçları T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi ile öğrenilebilecek. Sınav sonuçları ÖSYM sonuç sayfasında görüntüleniyor. Öğrenciler YKS’den alacakları puanlara göre üniversite tercihlerini yapacaklar.

YKS SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

YKS Tercih süreci 27 Temmuz’da başlıyor

YKS Tercih Klavuzu’nun açıklamasının ardından üniversite hayali kuran milyonlarca aday için tercih süreci başlayacak.

Tercih işlemlerinin 27 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-