eskort samsun

ÜNYENETHABER

KURTULMUŞ, YARIN ÜNYE’DE AÇILIŞLAR GERÇEKLEŞTİRECEK

KURTULMUŞ, YARIN ÜNYE’DE AÇILIŞLAR GERÇEKLEŞTİRECEK
20 Temmuz 2023 - 12:44

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, memleketi Ünye’ye geliyor.

915. AybastıPerşembe Yaylası Ordulu Mustafa Pehlivan Yağlı Güreş ve Kültür Festivali’ne katılmak üzere Ordu’ya gelen TBMM Başkanı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, yarın Ünye’de bir dizi açılışlar gerçekleştirecek.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı yaptığı basın açıklamasında yarın saat 17:00’da TBMM Başkanı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş’un katılımıyla gerçekleşecek açılışlara Ünyelileri davet etti.

Başkan Tavlı açıklamasında;

Prof.Dr. Numan Kurtulmuş Geliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi meclis başkanı Sayın Prof.Dr. Numan Kurtulmuş yarın ilimizi ziyarette bulunacak. Asarkaya kent ormanındaki faaliyetlerimizi, özellikle altyapı ve üstyapı çalışmalarında işimiz kolaylaştıran konkasör beton santrali ve oradaki kamulaştırdığımız alanla birlikte araç ekipmanından alın yaptığımız diğer bütün işlerin açılışını yapmıştık. Bunlarla birlikte de memleketimize altyapı ve üst Yapı çalışmalarında hızlı bir şekilde faaliyetlerimizi yürütmüştük. Kırsalda ciddi anlamda beton yolda mesafe katettik. Şehir merkezinde doğalgazın kullanım seviyesi %20’lerdeydi şu anda %95’ler seviyesine getirdik. Bu altyapı çalışmalarını tamamlanması ile birlikte her bölgede üst Yapı çalışmasını gerekliliği ortaya çıkmaktaydı. Hem merkezde hem de kırsalı ciddi anlamda bu faaliyetlerimizi yürüttük. İnşallah yarın meclis başkanımız Prof.Dr. Numan Kurtulmuş’un teşrifleri ile Ünye’de planladığımız açılışları gerçekleştireceğiz. Bu eserlerimizin açılışında bütün her şeylerimizi yanımızda görmeyi umut ediyoruz.

Yaşanan Selde Beton Yollarda Hiçbir Sıkıntı Yaşanmadı

Biliyorsunuz ki 6-8 Temmuz tarihleri arasında elimizde ciddi anlamda sen felakete sonucu hasarlar meydana gelmişti. Ama yaptığımız beton yollarda hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Beton yol yapamayıp geçici bakımlarla düzelttiğimiz yolların her biri sıkıntı içerisinde. Kırsalda ve merkezde bütün yolları beton yapmak için uğraşıyoruz ama bu bir anda olmuyor.

Ünye’de Yöresel Ürünler ve Aşevi Üretim Merkezi Kuruldu

Yöresel ürünler ve aşevi üretim merkezini kurduk. Günlük 15.000 yemeğin üzerinde ambalajlı bir şekilde yemek üretim kapasitesi olan ve aynı zamanda da 6000 yemeğin paketlenip 6 saat sıcak durabilecek şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak düzeneği kurduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu tesisin yarın kurdelesini keserek hizmete kazandırmış olacağız.

Çocuk Trafik Eğitim Pisti Açılıyor

Biliyorsunuz ki çağın en büyük sorunlarından bir tanesi de trafik sorunu. Trafik bilincinin çocuk yaştan gelişmesi için Karadeniz Bölgesi’nde konsept anlamında en iyisi olabilecek nitelikteki çocuk trafik eğitim pistini kurduk. İnşallah yarın itibarıyla açılışını gerçekleştireceğiz.

10 Semt Sahası ve Amatör Spor Kulüpleri Binası Açılıyor

Eski imar yapıları içerisinde spor sahaları, çocukların etkinlik yapabileceği alanları oluşturmak çok zor. Bu alanları merkezin dışında yaptığımızda da çocuklar için ulaşım problem oluyor. Biz bunların da giderilmesi için çocuklarla ilgili faaliyetleri organize ediyorduk. Fakat cevizdere binicilik tesislerindeki semt sahalarında ve oradaki diğer etkinlik alanlarına ulaşabilmeleri çözüldükten sonra giyinip soyunabilecekleri, duş alabilecekleri bir alan yoktu. Bununla ilgili Gençlik ve Spor il müdürlüğümüz ile birlikte ortak bir proje çerçevesinde orada amatör Spor kulüpler binasını inşa ettik. İnşallah yarın bu binanın açılışında gerçekleştireceğiz. Ayriyeten yine gençlik ve Spor bakanlığımız ile birlikte koordineli olarak bölgemizde 10 tane semt sahasına hayata geçiriyoruz.

Tekkiraz Meydanı Yenilendi

Burunucu ve Tekkiraz mahallemizin meydanını yeniledik. Pelitliyatak’ta, Yenikent’te, Fatih ve Erenyurt mahallemizdeki çalışmalarımızı da belli bir miktar yaptık. İnşallah buradaki çalışmalarımızı da tamamladıktan sonra hayata geçireceğiz. Ama yarın itibarıyla çalışması tamamlanmış olan Tekkiraz meydanının açılışını gerçekleştireceğiz. Ayrıca gurbetten ilçemize gelen ve Tekkiraz’da misafir olan hemşehirlerimizin Ünye pidesi yiyebilecekleri bir alanı da oraya kavuşturduk.

Atatürk Mahallesi’ne Yaşam Park ve Gültepe Parkı’nı Kazandırdık

Ünye Belediyesi olarak yeşil alanların tamamını Park ve meydan olarak yenilemeye çalışıyoruz. Özellikle Atatürk mahallemizde Yaşam Park ve Gültepe Parkı’nı da tamamladık, hemşehlerimizin hizmetine sunduk. 15’in üzerinde çocuk oyun parkları kurduk. Diğerlerini de devamlı rehabilite ederek yeniledik.

Batı Park Projesi ve Kadınca Yaşam Merkezini Yıl Sonuna Kadar Tamamlayacağız

Gölevi mahallemizdeki Batı Park projemizin inşaatını sürdürüyoruz. Hedefimiz 11 ay itibarıyla projeyi tamamlayarak hemşehlerimizin hizmetine sunmak. Batı parkın doğusunda kadınlar plajı’nın yanındaki kadınca yaşam merkezinin binasını yapıyoruz. İnşallah onu da yıl sonu itibariyle tamamlayıp kurdelesinin keseceğiz.

Ünye’ye Yarı Olimpik Yüzme Havuzu

İlçemizde yarı olimpik yüzme havuzunu kazandırmanın gayreti içerisindeydik. Gençlik Spor bakanlığımızın destekleri  ve bizim de katkılarımızla birlikte bu projeyi konsept anlamında daha işlevsel hale getirmek için hamam, sauna, fitnessı olan entegre bir tesis olsun diye çalışmalarımızı detaylandırdık. Bu projemizi de yıl sonu itibariyle tamamlayıp açılış kurdelesini kesmeyi hedefliyoruz.

Şu an için tamamladığımız projelerin açılış kurdelesini, yarın meclis başkanımız Prof.Dr. Numan Kurtulmuş’un teşrifleri ile birlikte keseceğiz. Bu mutlu günümüzde ve açılışlarımızda kıymetli hemşehirlerimizi de yanımızda görmek isteriz. Saat 17:00′ da hep birlikte görüşmek dileğiyle.” dedi.

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-