eskort samsun

ÜNYENETHABER

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, ”Ünye’ye Bağlanmayız”

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, ”Ünye’ye Bağlanmayız”
22 Temmuz 2023 - 0:19

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Ünye’nin il olabileceğine inanmadığını söyleyerek, olası bir durumda da Samsun Büyükşehir Belediyesinden ciddi hizmetler aldıklarını ve Ünye iline bağlı bir ilçe olunduğunda bu hizmetleri alamayacaklarını ifade etti. Cevabı ise kendi seçmeni verdi.

BAŞKAN KILIÇ ”ÜNYE İL OLAMAZ”

TÜİK verileri ve 100. Yılda 100 il projesi kapsamında il olma adayı olan ve ciddi bir yola giren Ünye’ye destekler artarken, eleştiriler de devam ediyor. Ünye’nin il olması halinde olası ilçeleri arasında Terme’nin de adının geçmesi üzerine açıklama yapan Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Ünye’ye bağlanmak istemediklerini dile getirdi. Gerekçe olarak Büyükşehir Belediyesinden ciddi hizmetler aldıklarını söyleyen Başkan Ali Kılıç, Ünye’nin il olabileceğine inanmadığını ve Ünye’nin küçük olduğunu iddia etti.

BAŞKAN KILIÇ”SAMSUN BÜYÜKŞEHİRDEN VAZGEÇMEYİZ”

Başkan Kılıç verdiği demeçte, “Biz kesinlikle Terme’nin Ünye’ye bağlanmasına gönül veremeyiz. Biz büyükşehir olmuşuz, köylerimize bir sürü hizmet gidiyor. Ayrıca ben Ünye’nin il olabileceğine inanmıyorum. Ünye il olacak olmayacak bilemem, ama Terme niye oraya bağlansın? Küçük olmaları onların sorunu. İl olmak istiyorlarsa bilemem, Ünye’nin il olup olmaması benim sorunum değil. Bu Ünye’deki vatandaşların tercihi ve sorunudur. Ama biz kesinlikle Terme’nin Ünye’ye bağlanmasına gönül veremeyiz. Biz büyükşehir olmuşuz, büyükşehire bağlı ilçeyiz. Şimdi köylerimize bir sürü hizmet gidiyor. Ne yapacaksın, oradan geri döneceksin vatandaşlara, tekrar özel idareye bağlayacaksın. Dolayısıyla bizim Termelilerin, Termeli hemşerilerimizin, bizim böyle bir gündemimiz yok. Ünye il olursa şayet Terme’nin Ünye’ye bağlanması olayını mümkün görmüyoruz. Karşıyız da zaten” sözlerine yer verirken, yapılan paylaşımın altında yer alan yorumlar ise başkanın aldığı hizmetleri de ortaya çıkardı.

TERMELİLER BAŞKANA KATILMADI

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın açıklamasına yine Termeli seçmeni cevap verirken, Büyükşehir Belediyesinden hizmet alamadıklarını kaydettiler.

“Termenin hangi köyü Samsun BB hizmet almış”, “keşke olsun  bizim halimizi görürler de hizmet için el uzatır” gibi yorumlar başkanın küçük gördüğü Ünye’ye karşı Termeli’lerin bakış açısını ve Samsun Büyükşehir Belediyesinden aldıkları hizmeti de gözler önüne serdi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-