eskort samsun

ÜNYENETHABER

“SAĞLIKTA ŞİDDET TERÖR SUÇU KABUL EDİLMELİDİR”

“SAĞLIKTA ŞİDDET TERÖR SUÇU KABUL EDİLMELİDİR”
26 Temmuz 2023 - 10:37

Fatsa Devlet Hastanesi’nde Dr. Okay Kurtbay’ın hasta yakını tarafından şiddete uğraması üzerine açıklama yapan Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun, sağlıkta şiddeti olayını kınadı.

Fatsa’da yaşanan Dr. Okay Kurtbay’ın şiddete uğraması olayı üzerine bugün sağlık çalışanları olayı protesto ederek iş bırakma eylemi yaptı. Şiddet eylemini kınayan Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun, sağlıkta şiddet eyleminin terör suçu kabul edilmesi gerektiğini de açıkladı.

“Sağlıkta Şiddet Bitsin!”

Aynı gün içerisinde Rize’de, Samsun’da ve Ordu’da sağlıkta şiddet olayı gerçekleştiğine dikkat çeken Başkan Coşkun, “Maalesef dün yine aynı gün içerisinde Rize’de, Samsun’un Bafra ilçesinde ve Ordu’nun Fatsa ilçelerinde sağlıkta şiddet meydana gelmiştir. Hekime karşı fiziki saldırı meydana gelmiştir. Artık biz bu şiddetin tamamen ülkemizde bitmesini istiyoruz” diyerek sağlıkta şiddetin ülkemizde bitmesini istedi.

“Terör Suçu Kabul Edilmeli”

Sağlık Bakanına çağrıda bulunan Başkan Coşkun, “Sayın Sağlık Bakanımıza buradan çağrı yapıyorum. Sağlıkta şiddet sadece hekimin darp edilmesi veya bir sağlık personelinin darp edilmesi olayı gibi görülecek bir olay değildir. Çünkü personeli kamu hizmeti yaptığı düşünülürse, ondan sonra gelecek hastaların muayenesini, teşhislerini, ameliyatlarını geciktireceği için belki de onların gelecekte fark edilmeden bir hastalığın pençesine düşecekleri için sağlık sistemimizi tamamını bozmaya yönelik bir terör saldırısı olduğunu düşünüyorum. Lütfen sağlıkta şiddeti bundan böyle yasalara çıkararak terör suçlusu olarak terör olarak nitelendirin” açıklamalarında bulundu.

“Eğitim de Gerekiyor”

Sağlıkta şiddetin önüne geçebilmek için eğitimin de gerekli olduğunu belirten Başkan Coşkun, “Ancak bu şekilde sağlıkta şiddetin önüne geçilebileceğine, bunun yanında eğitimin de, vatandaşlarımıza bir hekimin ne iş yaptığını güzelce anlatılması, herhangi bir kurumda bekleme şiddete neden olmazken ki zaten beklenilmesi gayet doğaldır. Ama sağlık sistemini veren hastanelerde beklemenin bile sağlıkta şiddete neden olması asla kabul edilemez. Bu konuda vatandaşlara eğitim verilmelidir. Ve sağlıkta şiddet artık bir terör suçu kabul edilmelidir. Bizim bu girdaptan başka türlü çıkış şeklimiz yoktur. Değerli Sağlık Bakanımıza bu önerimi iletiyorum” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-