eskort samsun

ÜNYENETHABER

OSB SORUNU BU SEFER ÇÖZÜLÜYOR MU ?

OSB SORUNU BU SEFER ÇÖZÜLÜYOR MU ?
23 Kasım 2015 - 0:33

video haber

Adsız

25 yıldır konusu süre gelen ve halen bir arpa boyu yol gidilemeyen ,Ünye’nin ve Ünyelinin markuz talihinin sona ermesini beklediği Organize Sanayi Bölgesi hakkında gün geçmiyor ki başka bir proje ortaya çıkmasın.Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, yeni yerine yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi hakkındaki son durumu gazetemize açıkladı.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, yeni yerine yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi’nin son durumu hakkında şunları söyledi; “Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili tabi artık eski yer kapandı. Oranın müteşebbis teşekkülü de kapatılmış oldu. Artık orayla ilgili herhangi bir durum yok. Yeni yer ile ilgili yani Çevre Yolu üzerindeki Killik Mevkisi Göbü Köyü’nün hemen karşısı Killik Köyü’nün bulunduğu alanda birkaç gün önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yetkilileri bölgemize geldiler. O bölgede yaptıkları çalışmaların sonuc111unda rapor olarak Ankara’ya yani Bakanlığa götürdüler. Bakanlıktaki çalışmalardan sonra da diğer Bakanlıkların bu konular ile ilgili fikirleri alınacak. Yaklaşık 550 dönümlük bir alan üzerinde şuanda çalışmalar sürdürülmektedir. Ümidimiz sağlıklı bir noktaya doğru bu çalışmalar götürülebilir. Bu noktada şuanda kabinede yine yer alacağına %100 inandığımız hemşehrimiz Milletvekilimiz Sayın Numan Kurtulmuş’un ciddi derecede katkısı olacağına inanıyoruz. Zaten Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Ak Parti İlçe Başkanı’nın ve Yönetiminin, Belediye Başkanımızın, Kaymakamımızın bu noktada zaten gayretleri var. Herkes üzerine düşen sorumlulukları fazlasıyla yerine getirmeye çalışıyor. İnşallah Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili olan bu girişimimiz ile bir önceki dönem gibi olumsuzlukla sonuçlanmaz diye ümit ediyorum”dedi.

Zor, Organize Sanayi Bölgesinin yapımına ne zaman başlanacağı hususunda ise şunları söyledi; “Tabi bu bir süre verme geçmiş hataları yapma anlamına gelir. Çünkü burada Organize Sanayi Bölgesini 1-2 yılda hayata geçirmek çok zordur. Şimdi sıfırdan başlıyoruz. Önceki 25 yıldır yapılan bütün çalışmalar başarısızlıkla sonuçlandığına göre şimdi 6 ay içerisinde sonuçlanır desek, böyle bir süre mümkün değil. Daha yazılar gitmiş. Bakanlık yetkilileri gelip bölgeyi gezerek o bölgeyle ilgili raporlar alarak Ankara’ya götürdüler. Biz 10-15 gün sonra hem Bakanımızı ziyaret edeceğiz, hem de bu konular ile ilgili doğal olarak hangi noktada olduğumuz ile ilgili yeniden bir bilgi talebimiz olacak. Bu vesile ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığını da ziyaret edeceğiz. Belki 1 ay içerisinde hangi noktada olduğumuz ile ilgili bilgi sahibi oluruz. Yani bir gün verme, tarih verme ki oldukça zor olan bir şeydir. Teşekkür ediyorum. İnşallah hayırlısı ile sonuçlandırırız”dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-