eskort samsun

ÜNYENETHABER

KARADENİZ’DE TEK LİMAN OLACAK

KARADENİZ’DE TEK LİMAN OLACAK
21 Aralık 2015 - 0:11

 

11121-1024x768

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, Ordu Milletvekili Numan Kurulmuş’un açıklamış olduğu 5Mega Proje’den biri olan Ünye Limanı Projesi ile ilgili son çalışmalar hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.Açıklamasında Ünye limanı görselini izlediğini ve proje hakkında bilgi aldığını belirterek ,gördüğüm kadarı ile Karadenizde böyle bir liman yok ve bu limanın Ünye’ye yapılacak olması memnunluk verici dedi.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, Ünye Limanı Projesi ile ilgili son durum hakkında şunları söyledi; “ Evet, Ünye Limanı ile ilgili tabi yeni bir çalışma yok. Mevcut liman ile ilgili yeni bir çalışma yapılmadı. Ama Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz’ın ,yeni daha modern bir liman çalışması var. Hazırlatmış olduğu görselleri ben izledim. Karadeniz Bölgesi’ne kıyısı olan ülkelerin hiçbirinde olmayan mükemmellikte ve güzellikte bir liman yapmayı arzu ediyor”dedi.

Ünye Limanı’nın Maliyeti Ordu-Giresun Havaalanı’ndan 2 Katı Maliyetinde

Ünye Limanı’nın maliyetinin Ordu-Giresun Havaalanı’nın 2 katı maliyetinde olduğunu belirten Zor, şöyle konuştu; “Bu limanın maliyeti ile ilgili de kendisi Ordu’da yapılan Ordu-Giresun Havaalanı’nın iki katı maliyetinde olduğu bilgisini verdi. Görseli son derece güzeldi. İnşallah önümüzdeki yıllarda yani birkaç yıl içerisinde sağlıklı ve elle tutulur bir çalışma noktasına getirirler diye ümit ediyoruz. Tabi bizim mevcut limanımızın ıslahı ve h111ayata geçirilmesi, daha aktif hale getirilmesi talebimiz vardı. Önemli olan bu limanın şunda Ünye’de kapasitesi yüksek insanların ihtiyaçlarına cevap verir duruma gelmesi . Orada Büyükşehir Genel Sekreterimiz Sayın Mustafa Bey ile görüşmelerimiz oldu. Limanın içerisine çalışmaların olması lazım. Var olan işletmelerin rahatça hizmet verebilmesi ve alabilmesi için önümüzdeki günlerde inşallah onları yaparlar diye ümit ediyoruz. Çünkü şuanda bir tane geminin boşaltma ve yükleme yaptığı zaman ikinci veya üçüncü gemilerin giremeyeceği bir limandır. Kapasitesi böyle bir limandır. Orada ayrıca yükleme boşaltmada çalışan işçilerimizin kalacakları sosyal alanlar son derece kötüdür. Oralar ile ilgili inşallah bir iki ay içerisinde elle tutulur bir çalışma yapacaklarını ümit ediyorum. Mevcut limanımızın hali budur. Teşekkür ediyorum. İnşallah hayırlısı ile sonuçlandırırız”dedi.

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-