eskort samsun

ÜNYENETHABER

MAYDENİM KORUNUYOR MU?KİMLER KORUYOR?

MAYDENİM KORUNUYOR MU?KİMLER KORUYOR?
27 Temmuz 2023 - 2:04

Doğa ve turizm kenti, Kuzeyin incisi Ünye’de doğa katliamı görmezden mi geliniyor? Özellikle şehrin idareci ve mülki amirleri konumundaki isimleri bu durumu bilerek ve farkında olarak üç maymunu mu oynuyor ? MayDenim  korunuyor mu?

Kamuoyuna yansıyan ve çevre derneklerinin tepkilerini koyduğu Maydenim Kot ve İlaçlama Fabrikası ile ilgili vahim iddiaların gün yüzüne çıkmasına rağmen, gerek Belediye, Valilik, Kaymakamlık, Çevre ve İklim Bakanlığı’nın konu ile ilgili girişimlerinin olup olmaması beraberinde soru işaretlerini getirdi.

Ünye’de 2017 yılından beri faaliyette olan Maydenim Aş.’in görünen yüzü olan tekstil işletmesine milletvekilleri, bakanlar ve mülki amirler ziyarette bulunurken, köylülerin şikayet ettiği  doğa katliamı yapılıyor denilen karanlık tarafı olan  kot yıkama işletmesi ile ilgili herhangi bir yaptırımın uygulanmadığı belirtildi.

BELEDİYE TESİSİ İLE KOMŞU

Ne acıdır ki, Ünye Belediyesi’nin hem turizm hem de sportif açıdan önemli bir tesisi olan At Hanı tesisi de bu işletmenin komşusu konumundadır. Ünye Belediyesi’nin burnunun dibinde gerçekleşen doğa katliamına göz yumması ve insanları tesislere davet etmesi kamuoyunda endişe ile karşılanmaya devam ediyor.

PLATFORM OLARAK TAKİPTEYİZ

Suları zehirlediği iddia edilen ve çevreye son derece zarar veren işletmenin bugün hala belediyenin burnunun dibinde faaliyetlerine devam edilmesine göz yumulması Ünye adına korkutucu bir durum meydana getiriyor. Yetkililerden, özellikle de Ünye Belediyesi’nden iddiaların araştırılıp, kamuoyunun aydınlatılmasını talep eden Çevre ve İnsan Hakları Platformu Başkanı Cihan Çakır, “Sayın Başkan ve ekibinin çevreye olan duyarlığını biliyoruz. Cevizdere tesisleri Ünye’nin göz bebeği konumundadır. Burada yeni bir açılış gerçekleştirildi. Bir yanda sporcu yetiştirilen tesiste diğer yandan sosyal tesis hizmeti veriliyor. Reklam ve tanıtımlarla insanlar buraya davet ediliyor. Lakin gelin görün ki belediye tesisinin hemen yanında doğa zarar veriyor denilen bir işletme var. Umarım yetkililer bir an önce konuyla ilgili çalışma ve akabinde açıklama yaparak kamuoyunu aydınlatırlar. Platform olarak konunun sonuna kadar takipçisiyiz” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-