eskort samsun

ÜNYENETHABER

BBP İL BAŞKANI ZOR,”Emeklinin Aklıyla Dalga Geçiyorlar”

BBP İL BAŞKANI ZOR,”Emeklinin Aklıyla Dalga Geçiyorlar”
31 Temmuz 2023 - 1:32

Büyük Birlik Partisi Ordu İl Başkanı Durmuş Zor, Son Nokta programında Karadeniz Radyo Televizyon ve Gazeteciler Derneği Başkanı Cihan Çakır’ın konuğu oldu.

Ünye’nin tek ulusal yayın yapan kanalı A52 TV’ye katılan Başkan Zor açıklamalarında su ifadelere yer verdi;

“Recep Tayyip Erdoğan Zorlanmasa Hüdapar’ı Yanına Almazdı

28 Mayıs’ta çok zorlanarak bir siyaset yaptık. Önce 26 tane parti seçime girer hale geldi. Sonra başkanlık sisteminin zorunlu sonucu olarak gruplanmalar oldu. Sonuç olarak Cumhur ittifakı ve Millet ittifakı olarak kümelenildi. Milletvekillerinde fazla miktarda Parti kendi kısmında ayrı olarak seçime girerken, bir kısmı da ortaklaşa girdiler. Sonuç olarak başbakanlık sisteminde en son 2 tura kalan 2 parti arasında yarış yapılınca doğal olarak bu seçim özellikle Tayyip Bey’in 20 yıldır yapmadığını yaptığını gördük. Kriz döneminden itibaren bütün seçimlerde ekonominin şartları neyi gerektiriyor ise onları doğru olarak uyguladı ve devam etti. Bu seçimde Tayyip Bey’in yaptığı istatistiklerden ve anket sonuçlarından zorlandığını gördük. Zorlanmamış olsaydı Hüdapar’ı yanına almazdı.Sadece bununla kalmadı.Ekonomik anlamda çok ciddi derecede vaatlerde bulundu. Muhalefet vaatlerde bulunur ama iktidar icraat yapar. Seçimi 1 ay kala doğalgaza ücretsiz yaptı vatandaş da Karadeniz’de doğalgaz bulunduğunu düşündü. Sonuç olarak bunun böyle olmadığını gördük. Ben seçimde Cumhur ittifakına destek verdim diye doğruları söylememezlik yapamam.

Ülke Ekonomisini Düzeltmek İçin Her şeye Zam

Ülke ekonomisi son derece kötü durumda. Bunu iyileştirme adına sadece iğneden ipliğe her şeye zam yapılıyor. Emin olun bunun için Sayın Mehmet Şimşek’e gerek yoktu. Bunu herhangi bir vatandaş da yapardı.

Emeklinin Aklıyla Dalga Geçiyorlar

Tayyip bey 14 milyon emekliye %25 kadar bir zam yaptı. Bu zam da her emekliye uygulanmadı, sadece 7.500 TL altında maaş alanlara uygulandı. 7500 TL üstünde maaş alan bir emekliye de 100 TL gibi komik bir rakam zam olarak verildi. Yılbaşında tam Mart seçimleri öncesinde emekliye zam verilecek ama şu anda mağdur olan emekliler bunu unutmayacak. Siz emeklinin aklıyla dalga geçiyorsunuz. Bu mağduriyet bir an önce giderilmeli. Bütün emeklilere aynı oranda zam yapılmalı ve gerekirse geriye dönük ödeme de yapılmalıdır.

4+4+4 Sistemini Doğru Bulmuyorum

Esnafın durumu şu anda oldukça zor.  Aslında bu durumda işveren de işçi de mağdur. Ayrıca piyasada üniversite mezunu ciddi derecede işsiz çocuklarımız var. İşletme fakültesini bitirmiş bir insan zincir markette raf düzeltir hale gelmişse biz millet olarak kendimize sormamız lazım. Markette raf düzenleme işini asla küçümsemiyorum ama üniversite okuyan öğrencilerimize üzülüyorum. Ben de bir eğitimciyim ama 4+4+4 sistemini doğru bulmuyorum. Sadece 4+4 olmalıydı. Bizim orta halli yönlendirilmiş iş gücüne de ihtiyacımız var. 3. aşamayı sanayilerde tamamlamalılardı. Ara elemanlarımız olmalıydı. Herkes lise ve üniversite bitirmek zorunda değil.

Yakın Zamanda Parada Sıfırlar Atılır

Esnaf geçen sene yaptığı cironun fazlasını şu anda yapıyor ama 10 TL’lik ürünün 15 TL, 20 TL’lik ürünün 40 TL olduğunu gördüğümüz için rakamlar önemli değil. Sizin geçen yıl bir arabanız varsa ve bunu bu yıl bir buçuk araba yaptıysanız kazancınız vardır. Eğer geçen sene elinizdeki olan aracın bu yıl rakam olarak değeri artmışsa bu bir anlam ifade etmez. Ben yakın zamanda paradan  3 tane 0 atılacağını ya da 500 ve 1000 TL’lik banknotların çıkarılacağını düşünüyorum.

Bu Yıl Doğalgaz İle Kimse Isınamayacak

Biz kilosu 10 TL’den karpuz yiyorsak oturup düşüneceğiz. Bir karpuz 200 TL geliyor. Ben ve benim gibi birçok insan da yarım karpuz alıyor. Biz yaz döneminde bu durumdaysak kışın doğal olarak daha da kötüye gideceğiz. Özellikle doğalgaz ile 1000 TL’ye ısınanlar bu kış 2500 TL ye ısınacak. Şu anki asgari ücret ve emekli maaşıyla bu kadar doğalgaz faturası verilemez. Bu durumda da eskisi gibi artık doğalgaz ile tek odada ısınacağız. Doğalgazın peteğini sadece bir odada açıp diğerlerini kapatılmaya mecbur kalabiliriz”dedi.

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-