eskort samsun

ÜNYENETHABER

BBP İL BAŞKANI ZOR, GÜCÜN YETMİYORSA FESTİVAL YAPMA

BBP İL BAŞKANI ZOR, GÜCÜN YETMİYORSA FESTİVAL YAPMA
27 Temmuz 2023 - 1:43

Ünye’nin tek ulusal yayın yapan kanalı A52 TV’de yayınlanan SON NOKTA programına katılan Büyük Birlik Partisi Ordu İl Başkanı Durmuş Zor çarpıcı açıklamalarda bulundu.Başkan Zor,kültür festivalini, yatırımları ve il konusunu değerlendirdi.

Cumhuriyet Meydanı Kasabaların Panayır Meydanı Olamaz

Büyük Birlik Partisi Ordu İl Başkanı Durmuş Zor ;”1994 ile 2002 yılları arasında Ünye Belediyesi’nde başkan yardımcısı olarak görev yaptım ve oradan emekli oldum. Görev sürecimde bu festivallerde ben de bulundum. Bu yıl Ünye’de 22. uluslararası festival yapıldı ama uluslararası festivalde en az 3 -5 ülkeden farklı meziyetleri olan ekipler getirilir. Adı uluslararası olan festivalde tamamen yerel etkinlikler yer alırsa bu olmaz.

Esnaf Düşünülmeli

Geçmişte bu festival 3 gün yapılıyordu. Yapılan bu festivallerin içeriği mutlaka elden geçirilmesi lazım. Cumhuriyet Meydanı kasabaların panayır meydanı olmaya dönüştürülmemeli. Belediye başkanımız bu şehrin tamamının başkanıdır ve Ünye’de çok esnafımız var. Cumhuriyet meydanının ortasında börek ,çörek ıvır zıvır sattırırsanız şehir içindeki Ünyeli esnafımızın günahı ne?

Bizim Ünye’de havlu satan esnafımız varken orada başka bir yerden gelip havlu standı açan birine ihtiyacımız yok. Ünye’de onca dönerci varken başkasının gelip de Cumhuriyet meydanına döner satmasının anlamı yok. Bu Ünyelinin ayağına kurşun sıkmaktır.

Vatandaşa Hizmette Zorlanıyorsanız Festivali 15 Gün Değil 5 Gün Yapın

Ekonomi çok kötü ve belediyelerin gelirleri sınırlı durumda. Mahallelerde beklenen hizmetleri yapmakta zorlanıyorsanız festivali 15 gün değil de 5 gün yapın. Ayrıca mahallelerde de küçük etkinlikler olabilir ve şehrin tümüne bu yayılabilir.

Ses Sanatçıları Hem Temsilcimizden Para Alıp Hem Bizi Hakir Görmemeli

Festivale ses sanatçıları gelmeli ama gelen ses sanatçıları bizi hakir görmemeli. Hem bizim temsilcilerimizden para alıp hem de bizi küçük göremezler. Tabii ki elini her cep telefonu alan basın mensubuyum diye dolaşmasın ama birileri de bizi terbiye etmeye kalkışmasın. Ünye kültür ve medeniyet şehridir kimse bize ders vermeye kalkmasın.

Kültür Merkezi’nde Şu An Hiçbir Çalışma Yok

Ünye’mizdeki kültür merkezimizin temeli atıldı, defalarca ihaleleri yapıldı. Şu an için kültür merkezinde herhangi bir çalışma yok. Yazın çalışılmayan bir inşaatta kışın zaten hava şartlarından dolayı %40 oranıyla çalışılmıyor. Akkuş Niksar yolundaki çalışmalar da devam ediyor. En azından 3-4 noktada çalışmalar var. Yol çalışması en azından Kültür merkezinden iyi durumda. Müteahhidimiz inşallah kısa zamanda hayırlısıyla yolu tamamlar. Akabinde bu yol tamamlanarak Ünye limanı gerçekten ticaret merkezi olacak.

Siyaset Yaparak İl Olamayız

Ben Ünye’nin il olmasını çok mümkün görmüyorum çünkü siyasi iktidar Altınordu ve Fatsa’yı karşısına alıp Ünye’ye il yapmaz. Burada Ünyeliler siyaset yapmadan Ünyeliler olarak toplanıp vilayet olmayı isterlerse mesele aşılabilir. Siyaset yaparak vilayet olamayız.” Dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-