eskort samsun

ÜNYENETHABER

Yine Ünye Spor, Yine Kayyum

Yine Ünye Spor, Yine Kayyum
01 Ağustos 2023 - 0:20

Yine Ünye Spor, Yine Kayyum

“Zarar ediyorsa kapatalım mı o zaman?”

 

Hoca yine bir gün çıkmış kürsüye, camiye yardım istiyor ve isterken de “ey cemaat elektriği, suyu, temizliği giderleri çok, ama az para veriyorsunuz” diye sitem ederken, Temel’de kalkmış ayağa “Hocam zarar ediyorsak, kapatalım o zaman”…

Aynı bizim Ünye Sporun da durumu bu galiba. Sadece bir deli yürekli bir Temel’e ihtiyaç var, “zarar ediyorsa kapatalım o zaman” diyecek… Ama gel gör ki, ne kapatalım diyecek, ne de destek verelim diyecek yürek yok. Herkes sus pus.

Bir şehir düşünün, siyaseti, bürokrasisi, ticareti, sporu ve daha şuan aklıma.gelmeyen bir çok platformda etkin olan ve sesini her daim gür bir şekilde duyuran… Belki de bunların hepsi birbirini taşıyan bir lokomotif gibi. Birinde bir aksaklık olsa diğerini de olumsuz etkiler.

Bugün siyaset bürokrasi düşünmeyelim, bugün son günlerde gündemde olan sporu ve şehri bir dönem 2. Liglerde bile temsil eden, profesyonel liglerde top koşturan profesyonel sporcular yetiştiren bir dönemin Ünye Spor’u ve şimdiki adıyla Ünye 1957 Spor’u konuşalım.

Ünye’yi temsil eden tek spor dalı illaki Ünye 1957 Spor değil tabi ki. Bir çok alanda başarılı sporcularımız ve takımlarımız var. Ama ne hikmetse her yıl bu aylarda Ünye Spor’u konuşuyoruz.

Her sene bu zamanlarda mevcutta ki kulüp başkanı aday olmayacağını söyler, sezon boyunca büyükler dediğimiz ve her etkinlikte Ünye’nin protokol koltuklarından geri kalmayan ağabeylerin kendilerini yalnız bıraktığını ifade ederler ve kulübü yine bırakırlar.

Her sene bu zamanlar ilk kongrede çoğunluk sağlanamaz, ikinci kongrede de aday çıkmaz. Ondan sonra ne mi olur?

Alınır defter teslim edilir ve ver elini kayyum. Klasik bir Ünye Spor kaderi. Evet bu yılda aynısı oldu ve mevcut başkan Osman Karayiğit yalnız bırakıldığını söyledi. Önümüzde bir kayyum var

Eğer kayyum süreci içerisinde bir başkan adayı çıkmazsa Ünye 1957 Spor kayyuma gidiyor. Konuşması bile hoş olmayan bir durum.

Şimdi destek vermesi gerekenler destek veriyor vermiyor orası bize karanlık ama işin gerçek yüzü şu; Birileri Ünye 1957 Spor ayakta dursun diye mücadele ederken, birileri de “yeter artık” dercesine bu oyunu bitirmek istiyor.

Bugün “yeter artık” diyenler çoktan kulübün kapısına kilit vurmaya razı da,  bu işin birnde günah keçisi lazım. İşte bugün herkes günah keçisi olmaktan korkuyor.

Ya bu kulübe gelir getirici ve birilerine yok olmayan bir sistem getirilir, (Her gelenin de yiyip gidemeyeceği şekilde) ya da biz her yıl kayyuma gün sayarız.

Hadi bakalım, kayyum için geri sayım başladı. Şimdi görelim seçim zamanı fellik fellik oy için sahalarda dolaşan, Ünye’nin değerlerine sahip çıkarız diyen siyasilerini ve protokol masalarından ayrılmayan değerli büyüklerimizi… Şimdi görev zamanı…

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-