eskort samsun

ÜNYENETHABER

Salim Oğuz’dan Zam Tepkisi

Salim Oğuz’dan Zam Tepkisi
02 Ağustos 2023 - 0:39

Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP) Ünye İlçe Temsilcisi Salim Oğuz son günlerde peş peşe oluşan zamlar ile ilgili açıklamada bulundu.

Özellikle temel tüketim maddelerine ve ulaşım alanında gelen zamlara tepkisini gösteren Oğuz, “bu zamlar vatandaşı ezmektedir. Bu zamlara yeni bir düzenleme getirilmelidir” dedi.

Ayrıca Muğla Akbelen’de ormanları korumak amacıyla gerçekleştirilen mücadeleye destek verdiğini de belirten Oğuz, “bizler Akbelen’in yanındayız ve bu mücadeleye destek veriyoruz” diyerek sözlerini şu ifadelerle sürdürdü.

Peş Peşe Gelen Zamlar Vatandaşı Ezmektedir

Temel tüketim maddelerinden tutun da ulaşıma kadar birçok konuda zam furyası peş peşe gelmektedir. Ünye için dolmuş ücretlerine %50 zam geldi ve 13,5 Lira oldu. Öğrenciye de aynı şekilde zam yapıldı ve 6 Liradan 9,75 Lira oldu. Çocuklar bizim önceliğimiz olmalıdır. Durumu iyi olan çocuklar zaten dolmuşa binmiyor. Bu çocuklara ve ailelerine yazık değil midir? Bu zamları yaparken hiç mi vicdanınız yok. Bari çocukları bu zamlarla vurmayın. Çocuklara belki sembolik fiyat olabilir. Ben olsam hiç ücret almam.

Belediye Otobüsleri Tekrardan Faaliyete Geçmelidir

Emekliye zam yapılamadı, memura yapılan zam hedefine ulaşmadı. Ancak ekmek dahil her şeye zam yapıldı. En ucuz ekmek 10 Lira oldu. Ünye-Ordu arası 65 Lira oldu. Ünye-Samsun arası ise tam 130, öğrenci 120 Lira oldu. Yazık günahtır. Ünye’de belediye otobüsleri olması gerekmektedir. Benzine, mazota zam geliyor, bu zamlar da vatandaşı eziyor. Bu zamları protesto edin, kontak kapatın. En azından bu vatandaşlara bir vefanız olsun. Ezilen halk olmamalıdır. Bundan 20 yıl önce belediye otobüsleri vardı. Bunlar yeniden gündeme gelmelidir. Samsun’da bu uygulama vardır. Burada da olmalıdır.

Muğla Akbelen’in Yanındayız

Muğla Akbelen’de bir termik santral alanlarını genişletmek için 100 binin üstünde ağaç kesildi. Duyarlı insanlar bu doğa katliamını protesto ediyorlar. Bizler Akbelen’in yanındayız ve bu mücadeleye destek veriyoruz. Gelişmiş ülkelerde bu santraller kaldırıldı çünkü zararları belli. Her şeye zararlıdır. Oranın doğası da bu santralin para kazanmasından daha önemlidir.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-