eskort samsun

ÜNYENETHABER

AV YASAĞI 1 EYLÜL’DE SONA ERİYOR

AV YASAĞI 1 EYLÜL’DE SONA ERİYOR
02 Ağustos 2023 - 12:58

 

Ordulu balıkçılar, Karadeniz’de av yasağının sona ereceği 1 Eylül tarihini heyecanla bekliyor.

Ordu’da yeni sezon için hazırlıklarını sürdüren ve bu kapsamda tekne ve ağlarını onaran balıkçılar 1Eylül’ü iple çekiyor. 15 Nisan’da başlayan denizlerdeki av yasağının ardından Ordulu balıkçılar, teknelerini ve zarar gören ağlarını onarmaya devam ediyor. Yeni sezon için hazırlıklarını sürdüren balıkçılar, tekneler ve zarar gören ağlarını bu süreçte imece ya da yevmiye usulüyle onarıyor.

Ordu’nun Altınordu ilçesindeki Kumbaşı Balıkçı Barınağı’nda sezona ağlarını onararak hazırlık yapan balıkçılar, yeni av sezonundan umutlu.

Artan girdi maliyetleri ve mazot fiyatlarının artmasından dert yanan balıkçılar, en azından yükü azaltacak bir mazot desteği istiyor.

“1 Ay Kaldı”

Ordu Kumbaşı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir, 15 Nisan’da kapanan balık sezonu sonrasında hazırlıkların 1 Eylül için yapıldığını dile getirerek, “Balıkçılarımızın çoğu av sezonu sona erdikten sonra teknelerini kıyıya demirleyerek bakım çalışmaları yaptı. Hasar gören ağlarımızı ve teknelerimizi onarmaya devam ediyoruz ve yeni sezona hazırlıyoruz. Ayrıca yeni ağlar da dikiliyor. Bazı balıkçılarımız ise mezgit avına devam etti. Av sezonunun başlamasına artık 1 ay gibi bir süre kaldı. Teknelerimizin büyük çoğunluğu sezona hazır hale geldi. Sadece 1 Eylül itibariyle denize açılmayı bekliyorlar.” şeklinde konuştu.

Özellikle mazot fiyatlarının her geçen gün zamlanmasının balıkçıların denize açılmasına engel olduğunu aktaran Aydemir, devlet desteğinin balıkçıları rahatlatabileceğini söyledi.

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-