eskort samsun

ÜNYENETHABER

Padişahım çok yaşa

Padişahım çok yaşa
08 Ağustos 2023 - 0:57

 

Bir tabir vardır, “padişahım çok yaşa” diye. Zaman zaman söylenir bu tabir…

Sayın Cumhurbaşkanımızın iki dudağının arasından çıkacak olan 2023 yılı fındık taban fiyatını umutla bekleyen yaklaşık 500 bin çiftçi bugün bir hüsrana uğradı. Beklentiler kg. fiyatının 100 TL’nin altında olmaması yönündeydi. Ama gelin görün ki sayın Cumhurbaşkanı’mız taban fiyatı olarak Levant kalite fındığa 82.50 TL’lik bir taban fiyatını uygun gördü. Geçtiğimiz yıl 52 TL olan fındık taban fiyatı bu yıl 82.50 TL.

Normal enflasyon düzeni, normal seyreden zamlar ve etiket değişimleri olmuş olsa gerçekten de mükemmel bir fiyat.

Yarın sokağa çıktığımız zaman üreticinin söylemlerini duyar gibiyim…

“Geçen sene mazotun litre fiyatı ile bu sene arasında yüzde kaç fark var”.

Geçen seneki yevmiyeler ile bu seneki yevmiyeler ikiye katladı. Fındık ikiye katlamadı”.

Yani velhasıl kelam, geçen sene bu sene kıyaslaması.

İllaki sayın Cumhurbaşkanımız Karadenizli’nin ödediği yevmiye fiyatlarını, tırpan benzin giderlerini, nakliye giderlerini, gübre ve benzeri giderleri bilemez. Fındık bahçesi olan, fındık üreticisi olan anca bilir tabi ki bu giderleri ve bir yıldaki farkları.

Ama bizim sayın bilge milletvekillerimiz de mi bilmiyor bu farkları?

Daha üç ay öncesinde Ankara’ya davul zurnalarla gönderdiğimiz ve “bizim Ankara’da temsilcimiz olun” dediğimiz sayın vekiller.

Nasılsınız? İyimisiniz?

O vekil maaşları artsın diye kaldırdığınız eller, nedense fındık fiyatı konuşulurken cebinizden çıkmıyor. Nedense üç ay önce üreticinin seçmenin yanında “Ankara’daki sesiniz olacağız” dediğiniz sesleri duyar gibiyim. Bugün de bu sesler “padişahım çok yaşa” diye çıkıyor.

Yaptığınız sosyal medya paylaşımlarının altındaki yorumları da mı okuyamıyorsunuz…

Kusura bakmayın ama fındık fiyatı bu yıl yine sizin o ceylan derisi üzerinde otururken aldığınız maaşların yanında eridi gitti…

Fındığın para etmesi için seçimlerde sizi değil fındığı göndermemiz mi gerekirdi? İnanın Ankara’ya giden, üreticinin ürününden daha değerli oluyor.

Yine hüsran yine hüsran… Ama inanın, Ankara’da bilge halkını, üreticiyi dertlenip de anlatmaktan sizlerin suçu yok. Suç yine size derdini anlatamayan üreticide. Siz de haklısınız… Canınız sağolsun ….

Şimdi ne yapıyoruz, hep birlikte sesleniyoruz.

“PADİŞAHIM ÇOK YAŞA”…

Yunus Zor

A52TV Genel Yayın Yönetmeni

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-