eskort samsun

ÜNYENETHABER

YENİ YILDA EHLİYETTE YENİ DÖNEM

YENİ YILDA EHLİYETTE YENİ DÖNEM
01 Aralık 2015 - 10:15

VİDEO HABER

Adsız

1 ocak 2016 tarihi itibariyle ehliyet belgesi alacak tüm adaylar, stajyer sürücü kabul edilecek.Bu kapsamda Ünye’deki sürücü adaylarını bilgilendirmek amaçlı Yunus Emre Sürücü Kursu Müdürü Kenan Selim Argan açıklama yaptı.

2016 yılında ehliyet ile alakalı birçok devriminde beraberinde geldiğini belirten Argan, özellikle stajyerlik uygulaması ve ehliyet denemelerinden alınan sürücü eğitimleri ile alakalı değişikliklerin sürücü adayları tarafından heyecanla beklendiğini söyledi.

Yunus Emre Sürücü Kursu Müdürü Kenan Selim Argan Ünye Net Haber gazetemize yaptığı özel açıklamayı şu şekilde devam ettirdi;

“1 Ocak 2016 tarihi itibariyle uygulanacak değişikliklerden biride, direksiyon sınavlarında uygulanan sistemdir.Ek4 dediğimiz programlarda sürücü adayları, 1-2 defa hata yaptığında başarısız kabul edilirken yeni uygulama ile beraber 3 hata yaptıklarında başarısız sayılacaklar.

Sürücü adayın bir defa aracı stop ettirmesi başarısız sayılırken artık bu hata hakkı ikiye çıkıyor.Dolayısıyla sürücü adayımız arabayı iki defa stop ettirmek suretiyle başarısız olmuş olacak sonrasında da sürücü adayı başarı değerlendirmesi gerçekleşecek. Burada sürücü adaylarımızın başarılarının tespiti için sürücü kursları tarafından ön sınav yapılacak .Bu ön sınav neticesinde sürücü adaylarının kurs tarafından yapılan sınava girmesinin uygun olduğunu düşünülen sürücü sınava girecek.Şöyle örnek vereyim; 50 tane sürücü adayımız var. Bunların 20-25 tanesi sınavı geçebilecek durumdaysa o arkadaşlarımızın sınava girmesini sağlayacağız. Diğer arkadaşlarında eğitimlerini biraz daha hızlanmasını temin etmek suretiyle bir sonraki sınavlara girmesini sağlamak durumunda kalacağız.

Diğer bir değişiklik ise sürücü kurslarının taban fiyat ile alakalı bir düzenlemeye tabir tutulmaları.İller bazında taban fiyat çalışmalarına başlanıyor.Bu uygulamadaki mantık şudur; İstanbul’daki bir sürücü kursunun aylık yapacağı harcamasıyla Ünye’deki bir sürücü kursunun aylık harcaması eşit olmadığı için illerde oluşturulan komisyonlar o ildeki sürücü kurslarının taban fiyatını belirleyecek. Dolayısıyla Ordu ilinde 1000 TL taban fiyat belirlenmişse bu fiyatın altında kurslara kayıt yapılması engellenecek.

Son yıllarda sürücü eğitimlerinin geliştirilmesi ve sürücü kültürü bilincini oluşturulabilmek için bakanlığımız ve diğer bakanlık yetkililerimiz gerçekten büyük gayret sarf ediyorlar. Bu uygulamaların hepsi sürücülükte yapılan hataların en aza indirilmesine, trafik kazalarının önlenmesi yönelik çalışmalardır.Yılda on bin civarında sürücü adaylarımız ve sürücülerimiz trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Dünya’da 207 tane Ülke var ve trafik kazları oranına baktığımız zaman Türkiye gerçekten ilk 10-15 in içerisinde. O açıdan bu düzenlemelerin hepsi daha iyi, daha modern, herkesin birbirine saygı duyduğu trafik tesis edilmesi için yapılıyor. Sürücü kursları için hazırlanan birçok değişikliğin trafik kazalarının azalarak ülkemize hayırlı olmasını ve tüm sürücü adaylarımızın kazasız belasız, cezasız, bir ömür diliyorum”

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-