eskort samsun

ÜNYENETHABER

BEBEĞİNİ GÖMEN ANNE HAKKINDA SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI

BEBEĞİNİ GÖMEN ANNE HAKKINDA SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI
26 Eylül 2023 - 13:34

 

Altınordu ilçesinde evlilik dışı ilişkisinden doğan 2 günlük kız bebeğini öldürüp, fındık bahçesine gömdüğü iddiasıyla tutuklanan ve ilk duruşmada adli kontrol şartı ile serbest kalan Bilge Çapa (27) hakkında savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, sanık Çapa’nın kasten öldürme eylemenin olmadığı, bebeğin kesin ölüm nedeninin tespit edilememesi ve eylemi zorunlu olarak gerçekleştirdiğinin anlaşılması üzerine cezalandırılmasına yer olmadığını belirtti.

Karşıyaka Mahallesi’nde 12 Eylül 2022’de evlilik dışı kız çocuk dünyaya getiren Bilge Çapa, bir süre sonra bebeğin rutin kontrolleri için aile hekimliğine davet edildi. Davet sonrası Çapa, polise giderek bebeği için kayıp ihbarında bulundu. Çalışma başlatan ekipler, bebeğe dair iz bulamayınca araştırmayı derinleştirdi. Gözaltına alınan Çapa, sorgusunda; bebeğini fındık bahçesine gömdüğünü itiraf etti. Bahçede arama yapan ekipler, 2 günlük olduğu belirlenen bir kız bebeğin cesedini buldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından Bilge Çapa, ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.

İKİNCİ KEZ HAKİM KARŞISINDA

Ordu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk mahkemesinde delillerin toplanması, suç vasfının değişme ihtimalinin bulunması ve tutuklulukta geçirdiği süre göz önüne alınarak adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Bilge Çapa, ikinci kez hakim karşısına çıktı. Mahkemeye sanık Çapa’nın yanı sıra, müşteki sıfatı ile bebeğin babası S.Ö., taraf avukatları ile tanıklar katıldı.

Tanıkların dinlenmesinin ardından savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, her ne kadar ‘kasten öldürme’ suçundan dava açılmış olsa da, sanık Çapa’nın kasten öldürme eylemenin olmadığı, bebeğin kesin ölüm nedeninin tespit edilememesi ve eylemi zorunlu olarak gerçekleştirdiğinin anlaşılması üzerine cezalandırılmasına yer olmadığını belirtti.

Mahkeme ileri bir tarihe etlendi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-