eskort samsun

ÜNYENETHABER

Kuveytli Turizmciler Ordu’ya Geliyor

Kuveytli Turizmciler Ordu’ya Geliyor
27 Eylül 2023 - 0:21

Ortadoğu Turizm Platformu Başkanı Hüseyin Kırk, Doğu Karadeniz’de sağlık ve spor turizmini geliştirmek amacıyla Kuveytli seyahat acentesi ve havayolu şirketlerinden oluşan bir heyetin Trabzon’a geldiğini duyurdu. Program Gümüşhane, Ordu ve Rize gibi şehirlerde de devam edecek.

Ortadoğu Turizm Platformu Başkanı Hüseyin Kırk, Doğu Karadeniz’de sağlık ve spor turizminin geliştirilmesi amacıyla önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Kırk, Kuveyt’ten gelen seyahat acentesi ve havayolu şirketlerinin temsilcilerinden oluşan bir heyetin Trabzon’a geldiğini açıkladı. Heyetin bölgeyi tanımak ve işbirliği fırsatlarını değerlendirmek amacıyla farklı programlar düzenleyeceğini belirtti.

 

Kardeş Kulüpler

Doğu Karadeniz’in, turizm sektörü için büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Kırk, spor turizmini Türkiye genelinde yaygınlaştırmanın hedeflerinden biri olduğunu dile getirdi.

 

Özellikle Körfez ülkelerinden gelen büyük bütçeli futbol kulüplerinin, Süper Lig’e ve özellikle Trabzonspor gibi Doğu Karadeniz takımlarına nasıl katkı sağlayabileceğini araştırdıklarını ifade etti. Ayrıca, futbol kulüplerinin bölgeye gelip kamp yapmaları ve kardeş kulüp ilişkileri kurmaları için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

 

Sağlık ve Spor Turizmi

Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz da bölgenin turizmde daha aktif bir rol oynaması için çalıştıklarını belirtti. Yılmaz, sağlık ve spor turizmiyle Doğu Karadeniz’i öne çıkarmayı amaçladıklarını ifade ederek, bölgeye yönelik 7 günlük bir turizm programı düzenlediklerini ve bu programın Trabzon’da başladığını söyledi.

Programın Gümüşhane, Ordu ve Rize gibi şehirlerde de devam edeceğini açıkladı. Sağlık turizmi alanında devletin yeni yüzyıl hedeflerine destek sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-