eskort samsun

ÜNYENETHABER

FINDIKLAR GERİ DÖNÜYOR

FINDIKLAR GERİ DÖNÜYOR
27 Kasım 2015 - 0:01
AdsızÜnye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, bu yıl fındıkta kalite ve çürük sorunlarının yaşandığını açıkladı. Kalite ve verimliliğin arttırılması gerektiğine dikkat çeken Uslu, aflatoksin nedeniyle Avrupa’dan ihracat TIR’larının geri gönderildiğini söyledi.
 Başkan Uslu yaptığı açıklamada, “Bu yıl fındıkta özellikle sahil kesimlerinde kalite ve çürük sorunları yaşanıyor. Aflatoksin nedeniyle sanayicinin, ihracatçının TIR’ları geri geliyor. Bu ülke ekonomine ve sanayicisine büyük zarar vermektedir” Dedi.
HEDEF 1 MİLYON KİLO KABUKLU FINDIK
Fındıkta verim ve kalitenin arttırılmasıyla 2023 yılında 1 milyon kilo kabuklu fındık üretmek olduğunu ifade eden Uslu, “Ülkemiz fındık dikim sahalarında verimin ve kalitenin artması adına Türk fındık sanayicisi çok önemli çalışmalar yapmaktadır. Hep beraber kalite çalışmalarına verimlilik çalışmalarına destek olmalıyız. Tarım il müdürlüklerimiz kalite ve verimlilik adına fındıkla ilgili her konuda güzel çalışmalar yapıyor. Ziraat odalarımızda bu konuda önemli çaba sarf ediyorlar. Bu çalışmalar ülkemiz fındık dikim sahalarında verimi ve kaliteyi artıracaktır. Türk fındık ihracatçısının hedefi 2023 yılında ülkemiz fındık dikim sahalarında 1 milyon kilo kabuklu üretmek ve ülkemize yakın gelecekte 5-6 milyar dolar döviz girdisi sağlamayı hedefliyor. Bu nedenle hep beraber ülkemiz dikim sahalarında kaliteyi ve verimi artırma çalışmalarına destek olmalıyız” şeklinde konuştu.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-