eskort samsun

ÜNYENETHABER

SUYABATMAZ”ORDU’DA İLKLERİ YAPIYORUZ”

SUYABATMAZ”ORDU’DA İLKLERİ YAPIYORUZ”
20 Kasım 2023 - 23:56

Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORTAR A.Ş. Daire Başkanı Asım Suyabatmaz, A52 TV ekranlarında önemli açıklamalarda bulundu.

Karadeniz Radyo Televizyon ve Gazeteciler Dernek Başkanı Cihan Çakır’ın sorularını cevaplayan Asım Suyabatmaz, Ordu’da  yaptıkları çalışmaları anlattı.Suyabatmaz Ordu’da ilkleri yapıyoruz dedi ve açıklamalarına söyle devam etti.

YILLARIN ÇÖP SORUNU ÇÖZÜLDÜ

”İsmiyle müsemma mahallelerde fidan dikimleri yapmıştık. Kestane mahallesinde kestane kiraz mahallesinde kiraz gibi dikimler yaptık. Ünye’nin Samsun çıkışında devasa Ünye ve Ordu ‘ya yakışmayan kocaman bir çöplük alanı var. Bu kafamızı çevirdiğimiz, camımızı kapattığımız, utanç verici bir tabloydu. Sayın Bakan’ımız göreve geldiğinde bu alanı derhal kapattık. Şu anda kocaman bir meyve bahçesi oldu. Bizim çöple değil meyve ile yeşillikle ağaçla deniz’le işimiz var.

TURİZMDE PARLIYORUZ

Yaz Konağı Mağarası Türkiye’nin ilk ve tek adlı Eko Turizm yolu da çok değerli projelerdir. Özellikle yeni ve tek olmaları bölgede benim yetki ve ilgi alanımda olmamasına rağmen hem Büyükşehir çalışanı hem de bir Ünye’li olarak dışarıdan takip etmeye çalışıyorum. Sayın Bakan’ımızın bütün projeleri tek tek hayata geçirdiği bu dönemde gelecek dönemde de bu projelerin bittiğini ve açılışını yaptığımız günleri de göreceğiz.

Gaga Gölü Ordu’nun ve Fatsa’nın yeni bir destinasyon olacak çalışmalarımızı başlattık. Etrafında yürüyüş yolu, bisiklet yolu altyapısını tamamlanmış durumdadır. Ufak bir iskelemizi yaptık. Bununla birlikte aslında Gaga Gölü ilk dokunuşlarını Büyükşehir’le almış durumdadır. Gaga Gölü’nde gerçekten biz çok değer veriyoruz. Çünkü Ordu’nun ender görülen göllerinden bir tanesi ve sahile yakın olduğu için çok ilgi göreceğini düşünüyoruz. Fatsa Adası gibi bununla birlikte de oradaki altyapı çalışması biter bitmez de kaz ve ördek suya salımınıda gerçekleştireceğiz.

MANTARDA CİDDİ YOL ALDIK

Mantarın üretimine yetişemiyorduk diyebiliriz. Yani ciddi bir mantar talebi var, orada da üretilen mantar şu anda Ordu’ya yetemez duruma geldi. Bununla ilgili yine Büyükşehir’in her türlü probleme karşı herkese kapısı açıktır. Herkes istediği zaman istediği gün geliyor istediği kişiyle görüşebiliyor. Ordu caddelerinde istiridye mantarı ve kültür mantarının satışı yapılabileceği alanlar oluşturduk. Biz bu alanlarda sorunu bertaraf ettik sonra Ordu’da ciddi anlamda da bir talep oluşmaya başladı. Mantara ve dışarıya gönderilen mantarların önü kesildi. Tekrardan mantar talebi var. Mantar yetiştiriciliği gerçekten talebi olan bir iş o yüzden bu işle ilgilenenlerin ciddi şekilde düşünebileceği bir gelir kapısı diyebiliriz.

DEVASA ARAZİLERİ TARIMA KAZANDIRDIK

Tarım arazilerin 28 bin dönüm deyip kolayca böyle ağızdan çıkıyor olabilir ama biz devasa arazilerden bahsediyoruz. Özellikle de Akkuş’ta Aybastı’da ve Mesudiye’de bulunan üst bölgelerde. Biz bu bölgelerde Akkuş fasulyesinin üretimini arttırdık, Mesudiye’de siyez buğdayının tekrar ekilmesini sağladık .Adı soya fabrikası olan ama Ordu’da soya şu anda bulunmayan bir şehirde tekrar soya üretimini başlattık. Dolayısıyla tüm bu yaptığımız hareketler toprağa harekete geçirmekle birlikte Ordu’nun ekonomisini de hayata geçirmek demektir. Dolayısıyla bunu takip eden süreçlerde de şu anda bugün Ordu Büyükşehir Belediyesi ana binası yerleşkesinin önünde tarım aletlerini görebilirsiniz.

ZİRAAİ MAKİNELERİMİZİ GÜÇLENDİRDİK

Bunun yanında 30’un üzerinde tarım aleti geldi. Sadece bu dönemde Büyükşehir’e kazandırdığımız araç sayısı 240 iş makinesi yani bu iş makinaları her türlü işimiz de yardımcı oluyor. Dediler ki “biz yeni başladığımız için bunlara tarım alet edevatımız yok dışarıdan getirmemiz almamız mümkün değil kiralaması da çok pahalı’’ dediler. Biz de dedik ki’’ Büyükşehir olarak “tamam siz o zaman almayın yeter ki üretmeye devam edin biz bir makine parkuru oluşturacağız” .Bu makine parkuru oradaki üreticilerimize çok cüzi bir miktarda olacaktır üretici diyecek ki “benim buğday patozuna ihtiyacım var” gelecek 3 saatliğine kullanacak makine parkuruna tekrar geri bırakacak. Dolayısıyla sürekli ve herkesin yararlanabileceği bir tarım makine parkuru düzenli bir havuz oluşturduk.

 

AKTİF KARBON ÇALIŞMASINI YAPTIK

 

Dediğim gibi Sadece fındığın içi ile değil dışıyla da ilgileniyoruz. Bu noktada hatta şunu düşünüyoruz. Fındık dışı içinden daha fazla para etme durumuna gelebilir yani burada yaptığımız aktif karbon tesisiyle bu olabilir.  Aslında Türkiye’nin tamamen dış yurt dışından ithal ettiği getirdiği malzemeyi biz orduda yerli ve milli olarak üretme çabasını ortaya koyduk. Bu yapacağımız ürün aktif karbon tabi hayatımıza yeni girdi. Ama bu aktif karbonu biz yıllardır su arıtmalarda, hava filtrelerinde kullandığımız bir ürün ve bu ürün tamamen yurt dışından geliyordu Bugün Ordu’da dediğiniz gibi temelini attık ve belirli bir seviyeye getirdik”dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-