eskort samsun

ÜNYENETHABER

” HER ÇOCUK BİR YETENEKTİR, YETER Kİ KEŞFEDİLSİN “

” HER ÇOCUK BİR YETENEKTİR, YETER Kİ KEŞFEDİLSİN “
02 Aralık 2015 - 9:28

12301606_697945997009486_9063203437364363177_nMerkez Ortaokulu Spor Salonu’nda gerçekleştirilen tören Vali İrfan Balkanlıoğlu, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Şaban Karataş, Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç , Ünye ilçe spor müdürü Aydın KUYUMCU ve daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından başlatılan “Her Çocuk Bir Yetenektir, Yeter ki Keşfedilsin” projesinin açılış töreninde bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Çok güzel bir çalışma, çok güzel bir emek” diyerek projenin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Vali Balkanlıoğlu, “Türkiye’de yetenekli sporcularımızın yeteneklerinin keşfedilmediğinden ve onlara gerekli eğitim verilemediğinden dolayı uluslararası spor karşılaşmalarında madalya alamamanın hüznü ile geri dönülüyordu. Ama sporda da çok güzel gelişmeler yaşanıyor. Ordu’dan Dünya ve Avrupa şampiyonluğu derecesini elde etmiş sporcularımız göğsümüzü kabartıyor” diye konuştu.

Konuşmasında öğrencilere de seslenen Vali Balkanlıoğlu, ”Geleceğimiz sizlersiniz. Aranızda bir çok şampiyonda barındırıyor olabilirsiniz. Belki kendi yeteneğinizin bile farkında değilsiniz. Sizi bulup keşfetmek ve yetenekli olduğunuz branşlarda geliştirmek, hem Türkiye’de hem Dünya’da derece yapacak bir sporcu görmek, bizlerin en büyük rüyası ve arkadaşlar bunu başaracaklar. Sizlerden başarılı, kültürlü, İstiklal Marşı’mızı çaldıracak, şanlı bayrağımızı bütün dünyada uluslararası yarışmalarda dalgalandıracak sporcular ve başarılar bekliyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Ordu gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ise yaptığı konuşmada proje ile ilgili bilgi vererek, Ordu’da 10 bin çocuğu sporla tanıştırmayı hedeflediklerini söyledi ve ”Projemizle Olimpiyat şampiyonluğu yolunda antrenörlerimizin aradığı yeteneği bulmaya çalışıyoruz. Projeyi önümüzdeki hafta Fatsa ve Ünye ilçelerimizle birlikte 19 ilçemize yaymayı planlıyoruz. İlk ve ortaokullarda stantlar açarak, broşürler dağıtacağız” dedi. Mustafa Genç, ”Amacımız, çocukların spora teşvik etmek, spor kültürüne katkı sağlamak, çocukları kötü alışkanlıklardan korumak” diyerek, 6 ilçede spor salonlarının tadilatının tamamlandığını,8 ilçeye 10 antrenör desteği sağlandığını, spor yapılmayan ilçelerden de özellikle atıl durumdaki spor salonlarının kullanılır duruma getirildiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından, Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından başlatılan “Her çocuk bir yetenektir. Yeter ki keşfedilsin” projesinin açılış töreni gerçekleştirildi.

12299257_697949517009134_8557047740543056127_n

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-