eskort samsun

ÜNYENETHABER

Aybastı Ultra Maratonu İçin Erken Kayıt Fırsatını Kaçırmayın

Aybastı Ultra Maratonu İçin Erken Kayıt Fırsatını Kaçırmayın
02 Aralık 2015 - 13:53

12301489_512793522220791_7084646075837153236_n

Mendereslerin Hakimiyetinde Eşsiz Coğrafyalarda Koşulacak Aybastı Ultra Maratonu 15-16-17 Temmuzda Aybastı / ORDU da gerçekleşecek.

Yarışma Heyecanına ortak olmak ve ayrıntılı bilgi almak için : http://www.aybastiultra.com/

Ultra Maratonlar 45 Km ve Üzeri Zorlu Coğrafyalarda koşulan bir macera yarışıdır. Fransa da The Month Blanc yarışı ile başlayan bu macera yarışları tüm dünya da trend haline  gelmiştir.

Aybastı Ultra Maratonu ; 80 Km , 2G ( 21 KM Gündüz ve 21 KM Gece Koşusu ) , 21 KM ,10 KM , 5KM (Halk koşusu ) olmak üzere 5 kategoriden oluşmaktadır.

 Karadenizin en Büyük Spor Organizasyonu Olacak olan Aybastı Ultra Maratonu ;

80 KM Parkuru , Perşembe Yaylası Güreş Stadından Başlayarak Reşadiye,  Niksar,  Akkuş,Kumru , Korgan Yaylalarının Zorlu Coğrafyalarında Geçecek.

Ordu Yaylalarının Tanıtımı ve Korunması Temasıyla Yola Çıkan AYBASTI Ultra Maratonu Avrupa Asya ve Amerika’dan birçok yarışçıyı Ordu’nun güzel yaylalarında koşturacak.

Şelalelerde içinize çektiğiniz derin nefesi, karadenizin mucizevi yaylalarında verin. Sisin gizlediği cennet perşembe yaylası, koştuğunuz en YEŞİL parkur olacak.

Burası birbirine kavuşmak için var gücüyle akan MENDERESLERİN özgürlüğünü yüzyıllarca yaşatan asi yılkı atlarının ve hayata renk katmaktan başka amacı olmayan hayvanların tabiat anası….

Burası oksijenin sevgiyle birleştiği toprağın korkusuzca filizlerini yeşerttiği , insan elinin değmeyi unuttuğu korunmuş bir CENNET.

Yaz aylarında insanların özüne dönmek için kaçıp geldiği, bir yenilenme alanı aslında.

Sakin çobanların coşkulu kaval resitalleri , engin yaylanın zirvelerinde yankılanıyor.

Milyonlarca yıldır dünya için çalışan orman işçisi hayvanların yerleşik olarak yaşadığı yayla , dönem dönem şenlikler ve festivaller düzenlemek için gelen insanları misafir ediyor.

Duyarlılıklarını koruyarak , çevreye saygılı duyarak eğlencelerini düzenleyenler daha sonra yaylayı sessizliğine terkediyor.

Mendereslerin birbiri ile olan yarışı ise yaz kış devam ediyor. Kıvrılarak ilerleyen menderesler birkaç kilometre ilerde karaolukta bulunan çiseli şelalesinin adaşı olan şelaleyi doğuruyor. Burada bulunan çiseli şelalesi de adaşı gibi şarkılarını söyleyerek toprağın kalbine bırakıyor kendini …

Yaylanın en hırçın ev sahipleri olan yılkı atları ise tüm bu hareketliliğe aldırış etmeden özgürlüğün tadını çıkarıyor. Onlar çok uzun yıllardır kendi egemenliğini koruyan vahşi atlar. Kış aylarında bakım ve beslenmeleri zor olduğu için, sahipleri tarafından doğaya bırakılıyorlar. Yaz gelip onlara ihtiyaç duyulduğundaysa yeniden yakalanıp kullanılıyorlar. Hiçbir atın belirli bir sahibi yok. Onlar belirli bir süre insanoğluna yardımcı olup yeniden doğaya dönüyorlar. Evliya çelebinin de seyahatnamesinde bahsettiği perşembe yaylası tüm gizemleri ve güzelliğiyle misafiri olmanız için sizi çağırıyor.

Aybastı Ultra Maratonun Organizasyonunu ; KosanGezgin.com yapıyor. DOKA Kurumsal Destekçi olarak yarış organizasyonunda yer alacak.

 

Yarışma Heyecanına ortak olmak ve ayrıntılı bilgi almak için : http://www.aybastiultra.com/

https://www.youtube.com/watch?v=e09ICLvpxfk

Özcan ÇAMYAR : Tel:  05063325383

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-