eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ramazan İçin Yurt Dışı Din Görevli Alımı

Ramazan İçin Yurt Dışı Din Görevli Alımı
07 Aralık 2015 - 0:09

VİDEO HABER

DDD

Ünye İlçe Müftüsü Vedat Başsan, 2016 yılı Ramazan ayında yurt dışı görevlendirmeleri için başvurular hakkında bilgilendirici açıklamalarda bulundu.

Ünye İlçe Müftülüğü tarafından 2016 yılı Ramazan ayında, Avrasya ülkelerinde yaşayan vatandaş, soydaş ve dindaşlarımıza gelen talepler doğrultusunda 2016 yılı Ramazan Ayı boyunca din hizmeti sunmak, vaaz ve konferanslar vermek amacıyla; mesleki ehliyet ve birikimi olan, beşeri ilişkilerde başarılı, mahallinde gözlem yapıp ihtiyaçları kısa sürede fark edebilen, bütün bu yönleriyle yurt dışında ülkemizi, Başkanlığımızı ve yüce dinimizi, din adamı ağırlığını en iyi şekilde temsil edebilecek liyakate sahip öncelikle İlahiyat Fakültesi mezunu din görevlileri gönderilecektir.

11.12.2015 tarihinde müracaatların bittiğini ifade eden Başsan açıklamasına su şekilde devam etti; “
İl Müftülükleri/Eğitim Merkezi Müdürlüklerince yapılacak mülakatta Hatimle Teravih Namazı kıldırabilen kıraati ve nasiyesi düzgün, gözütok, Rusça, Arnavutça, Bulgarca, Pomakça, Kırım ve Kazan Tatarcası, Kazakça, Boşnakça, Gürcüce, Çerkezce, Çerkezce dilinin Karatay ve Kabartay lehçeleri vb. Avrasya Coğrafyasında konuşulan dillerden birini veya bir kaçını bilen, sesi güzel hafızlar tercih sebebi olup, seçilecek personelin özelliklerinin, iletişim bilgilerinin (cep telefonu, email, kurum sicil numarası) liste halinde Başkanlığımıza bildirilmesi gerekmektedir.
İsimleri bildirilenler, Başkanlığımızca kurulacak komisyon tarafından ayrıca mülakata tabi tutulacaklardır.

Bilgilerini ve konunun personele duyurularak, Müftülüklerince yapılacak mülakat sonucu belirlenecek isimlerin 11/12/2015 Cuma günü akşamı mesai bitimine kadar Diyanet’e bildirilecek.
Bu sebeple, Personelimizden şartları tutan ve 2016 yılı Ramazan ayında yurtdışına görevli olarak gitmek isteyenler en geç 07/12/2015 Pazartesi günü saat 11:00’a kadar Ünye Müftülüğüne başvuruda bulunarak 08.12.2015 Salı günü Ordu İl Müftülüğünde yapılacak sınava gireceklerdir.”

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-