eskort samsun

ÜNYENETHABER

GÜNDEMDEKİ PROJE İÇİN SON NOKTAYI KOYDULAR

GÜNDEMDEKİ PROJE İÇİN SON NOKTAYI KOYDULAR
07 Aralık 2015 - 0:10

VVVVYeşil alan mı, Ticaret merkezi mi?Ünye’nin acil olarak yeşil alana mı ihtiyacı var ,yoksa iş ististamı sağlayacak ticari alanlar mı yapılmalı ? Peki şehir için bu kadar önemli ve bir o kadar da vizyon sağlayacak projesi nasıl değerlendirilmeli?

Evet bu sorular kamuoyunu meşgul eden Belediye sineması ve Kültür Sarayının yerine yapılması planlanan proje ile gündeme oturdu.

Tartışmaların odağındaki alan ile  sivil toplum kuruluşları ile görüştük, “nasıl bir proje uygulanabilir” sorusuna yanıt aradık. STK’lar, alanla ilgili önerilerini bildirirdiler.Bu konudaki ortak görüş “ilk planlanan projenin bir an önce hayata geçirilmeli” yönünde oldu. Sivil toplum kuruluşlarının “hangi proje uygulanmalı” sorusuna verdikleri yanıt şöyle;

12Ünye Kent Konseyi Kadın Kolları Meclisi Başkanı Sevindik Diktepe Demir

Ben bir yeşilci bir mimar olarak oranın yeşil alan olmasından yanayım. Ünye’nin girişinde olan böyle bir yerin yeşil alan olması daha iyi olur yada en fazla 1-2 katlı bir bina yapılırsa da iyi olur diyorum.,bu tamamen benim şahsi görüşümdür. Meclis’te olan diğer arkadaşlar farklı şeyler beyan edebilir onlara da saygı duyarım dedi

Ünye Fen Adamları Derneği Başkanı Musa Kıranlı

13Yeşil alanlar, parklar ve bahçeler bir kentin olmaza olmazıdır. Burası yıkılırken belediye başkanımız  alışveriş merkezi olacağını ve  belediyemize ekonomik katkı olacağını söyledi. Bu durumu bizde olumlu karşılıyoruz. Ancak  bütün bunlar yapıldıktan sonra dışarıdan biri değil de belediye meclisinden bir kişinin çıkıp burası yeşil alan olsun diyerek programın dışına çıkması ve önerge vermesi gerçekten atasözü gibi pişmiş aşa su katmaktır diye düşünüyorum. Bu söylem bu süreç başlarken söylenmeliydi. Oranı yeşil alan olması geç kalınmış bir fikirdir. İş merkezi olması olumludur. Çünkü biz çocuklarımız oynasın diye Fatsa City’e gidiyoruz. Orada alışveriş de yapıyoruz. Ünye’mize böyle bir yerin kazandırılması çok güzel bir durumdur.

Ünye Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu14

Bence yıkılan o yere iş merkezi yapılmalıdır. Çünkü zaten bizim yeterince yeşil alanımız mevcuttur. Ayrıca oraya iş merkezi yapıldığı takdirde birçok kişiye iş imkanı sağlanmış olacak. Bu da Ünye’deki işsizlik oranını az da olsa düşürmüş olacak. Bu yüzden yıkılan bu yere iş merkezi yapılmasının daha uygun olacağını düşünüyorum.

15Ünye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Özkan

Ben yıkılan bu alana yeşil alan değil de iş merkezi yapılmasından yanayım. Fatsa Kültür Merkezi tarzında bir binanın Ünye’mizde de olmasını istiyorum. Vatandaşlar hafta sonlarını yakın çevrelere gitmek yerine yeni yapılacak yere giderek güzel bir şekilde geçirebilirler. İçerisinde sinema, kafeterya ve bir sürü güzellikler olacağı için hem de Atatürk Parkı’na yakın olduğu için oranın daha uygun olduğunu düşünüyorum.

Ünye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bekir Şimşek16

Ben Ünye Belediyesi tarafından yıkılan bu yerin planının devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Planda yapılması düşünülen iş merkezinin Ünye için güzel bir ticaret merkezi olacağını düşünüyorum. Bu da Ünye’nin gücüne güç katarak, diğer illerin arasında böylelikle güzel bir yer edineceğine inanıyorum.

 

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Zor

Belediye Sineması ve Kültür Sarayı’nın bulunduğu yerin yıkılmış olması son derece güzel ve doğrudur. Oradaki 17binalar ekonomik ömrünü bitirmişlerdi.  Bir kere seçim ile gelmiş belediye ve belediye meclisi var. Doğal olarak Ünyeliler iradelerini o meclise tevdi etmişlerdir. Şimdi bizim yıkıldıktan sonra yıkılış amacı belli idi. Belediye Başkanı ben oraya bir iş merkezi yapmak istiyorum demişti. Belediye Başkanının yönetimi bu kararını meclise getirir. Ünyelilerin temsilcisi olan mecliste karar verir. Elbet ki herkes farklı şeyler söyleyecektir. Yeşil alan olabilir diyecekler, evet iş merkez olabilir diyecekler. Ünye ve bölgemiz için hayırlı ve doğru olan kararı verirler diye ümit ediyoruz. Özellikle Rüzgârlı Sokak’taki o yolun genişletilmesi son derece olan bir şeydir. O binaların yıkılması da çok hafife alınılacak, çok kolay olacak bir şey değildir. En az 4 dönemdir belediye başkanlarının o binalarla ilgili girişimleri ve çalışmaları vardı. Ama yıkmayı başaramamışlardır.  Çok net Belediye Başkanı ben buraya iş merkezi yapmak istiyorum. Buradan da kazandığımız, alabildiğimiz parayla da şuanda Minibüs Garajı olarak bilinen stadın yanındaki kısma da iş merkezleri yapmak istiyorum diyor ise yıkma amacına uygun davranışı doğal olarak kendilerinden beklemiş olacağız dedi

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-