eskort samsun

ÜNYENETHABER

BELEDİYE BAŞKANI TAKTİRE ŞAYAN BiR İŞ YAPTI

BELEDİYE BAŞKANI TAKTİRE ŞAYAN BiR İŞ YAPTI
09 Aralık 2015 - 0:06

VİDEO HABER

VVV

Ünye’nin gündeminde olan Belediye sineması ve Kültür sarayının yerine ne yapılmalı tartışmaları ,büyük bir çoğunluğun arzu ettiği gibi iş merkezi olması yönünde sesler yükselirken ,Ünye Fen Adamları Derneği Başkanı Musa Kıranlı bu konuda iş merkezinden yana tercih kullandı ve gerekçelerini bizlerle paylaştı.

Basın bizim olmazsa olmazımızdır. Toplumu bilgilendiren, aydınlatıcı ve çıkarsız çalışan kişilerdir. Bizde Ünye Fen Adamları Derneği olarak yaşadığımız yerdeki gelişmeleri yakinen takip ediyoruz.  Evet, sizin ifade ettiğiniz gibi eskiden Ünye Belediyesi’ne ait Belediye Sineması ve Kültür Merkezi’nin olduğu yerin yıkımı sonrası belediye meclisinde yapılan toplantıda çok yakinen tanıdığım Sezai Kantar abimizin mevcut yerin yeşil alan olarak bırakılması konusu hakkında bizimde söyleyeceklerimiz sözler var.

Belediye Başkanı Usulune Göre Burayı Yıktığı İçin Taktiri Hakkediyor

Yeşil alanlar, parklar ve bahçeler bir kentin olmaza olmazıdır. Ancak söz konusu yıkılan yerin yıkılmadan önce  Belediye Başkanımız ve ekip arkadaşları bununla ilgili gerekli zemin etüdü ve gerekli proje çalışmalarını yapmışlardır. Biz bunu takip ediyoruz. Burası yıkılmadan önce oradaki ekmek parası kazanan 35 tane esnafımızla görüşüp Ünye kamuoyu ile bunu paylaşmıştır. Herkes merak ile yıkıldıktan sonra ne yapılacağı değil de nasıl yıkılacağını ve nasıl bir kargaşa çıkacak beklentisinde iken Sayın Belediye Başkanımız kendi hukukçu kimliğini de ön plana çıkararak yasa ve yönetmeliklerle oradaki esnafları ikna etmiş ve kavga gürültüsüz bir şekilde kocaman bir yeri yıkmıştır. Burada kavga ve gürültü bekleyenler hayal kırıklığına uğramıştır. Aksine yine aynı kişiler nezdinde herkesten takdir almıştır ve önceki projeyi uygulamalıdır.

Pişmiş Aşa Su Katıyorlar

Burası yıkılırken Belediye Başkanımız buranın alışveriş merkezi olacağını ve  belediyemize ekonomik katkı sağlayacağını söyledi. Bu durumu bizde olumlu karşılıyoruz. Ancak neden ise bütün bunlar yapıldıktan sonra dışarıdan biri değil de belediye meclisinden bir kişinin çıkıp, burası yeşil alan olsun diyerek programın dışına çıkması ve önerge vermesi gerçekten atasözü gibi pişmiş aşa su katmaktır diye düşünüyorum. Bu söylem bu süreç başlarken söylenmeliydi. Oranın yeşil alan olması geç kalınmış bir fikirdir. Alışveriş merkeziolması olumludur. Çünkü biz çocuklarımız oynasın diye çevre il ve ilçelerdeki AVM’lere  gidiyoruz. Orada alışveriş de yapıyoruz. Ünye’mize böyle bir yerin kazandırılması çok güzel bir durumdur.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-