eskort samsun

ÜNYENETHABER

Eğitim Bir Sen’den Türkmenlere 200 Çuval Un Yardımı

Eğitim Bir Sen’den Türkmenlere 200 Çuval Un Yardımı
04 Aralık 2015 - 13:08

yyy

Eğitim Bir Sen Ünye Şube Başkanı İsa Ünal yapmış olduğu açıklama ile Bayırbucaklı Türkmenlere 200 çuval un yardımı yapacaklarını söyledi.

Eğitim Bir Sen Ünye Şube Başkanı İsa Ünal, açıklamasına şöyle başladı; “Bölgede özgür bir Suriye için mücadele eden tüm kardeşlerimizi selamlıyorum. Sergiledikleri onurlu duruş, verdikleri hak mücadelesinde Ünye Eğitim Bir Sen olarak yanlarında olduğumuzun bilinmesini istiyorum. Bayırbucak Türkmenlerinin yanında, zalimlerin karşısında olduğumuzun altını çiziyorum”dedi.

Suriye Halkı Yalnız Değildir

Ünal, Suriye halkının yalnız olmadığını ifade ederek şunları söyledi; “5 yıldır Suriye’de sistematik bir şekilde zulüm yaşanmaktadır. Kan var, gözyaşı var, sürgün var, topraklarını ve namuslarını korumak için direnenlere karşı uygulanan devletler terörü var. Kimyasal gazlardan varil bombalarına, dökme kurşunlardan şebbihaların işkencelerine kadar insan haklarını ve insan onurunu ayaklar altına alan uygulamalar var. Bu kadar zulme karşı Batı’nın çifte standardı, BM’in etkisizliği, İslam ülkelerinin sessizliği var. Özgürlük için direniş iradesini kuşananlar soykırıma tabi tutulurken, dünyanın duyarsızlığı var. Bizim de buna isyanımız var. Suriye halkı ve Bayırbucaklı kardeşlerimiz yalnız değildir, yalnızda olmayacaktır”dedi.

Özgür Suriye İçin Direneceğiz

Ünal, açıklamasına şöyle devam etti; “Yaklaşık bir aydır Bayırbucak Rusya tarafından kuşatma altına alınmıştır. Bayırbucak’a karadan, havadan ve denizden ağır saldırılar yapılmaktadır. Katil Esed ile birlikte Rusya, kardeşlerimiz hedef almaktadır. Bu duruma sessiz kalmak vicdansızlık ve sorumsuzluktur. Biz olayların ilk başladığı günden bu yana ayaktayız. Beş yıldır yardımlarımızla bölgedeyiz. Beş yıldır tepkimiz ile alanlardayız. Beş yıldır merhamet diplomasisi ile sahadayız. Oturmayacağız. Kardeşlerimiz özgürlüğüne kavuşuncaya kadar, onların haklı taleplerini haykıracağız, özgür bir Suriye için direneceğiz. Vahşet ittifakı bölgeyi terke edinceye kadar Suriye halkı ve Bayırbucaklı kardeşlerimiz ile dayanışma içersinde olacağız”dedi.

Genç Memur-Sen’lilere Teşekkür Ediyorum

Genç Memur-Sen’lilere teşekkür eden İsa Ünal; “Bayırbucak katliamlarına sessiz kalmayarak 81 ilde zulmü telin etmek için alanlara inen Genç Memur-Sen’lilere teşekkür ediyorum. Geçen hafta gençlik teşkilatımız olan Genç Memur-Sen 81 ilde Bayırbucak Türkmenlerine sahip çıkan kitlesel bir eylem gerçekleştirmiş, yalnız olmadıklarını tüm dünyaya deklare etmiştir. Gençlerimizi ve gençliğimize omuz veren teşkilatımızı tebrik ediyorum.

Ünye Eğitim Bir Sen Bir Emek Hareketi Olduğu Kadar Bir Merhamet Hareketidir

Ünal, açıklamasını şöyle noktaladı; “Ünye Eğitim Bir Sen bir emek hareketi olduğu kadar bir merhamet hareketidir. Bu ilke doğrultusunda Bayırbucaklı kardeşlerimize destek vereceğimizi deklare ediyorum. Bu bağlamda Eğitim Bir Sen Ordu Şubesi’nin başlattığı Bayırbucaklı kardeşlerimize 100 çuval un gönderelim yardım çağrısına 200 çuval unla destek vermekteyiz. Şimdiden kampanyamıza destek veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyor. Yapacağınız yardımları Allah kabul etsin diyorum”dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-