eskort samsun

ÜNYENETHABER

TÜRKİYE BASIN KONSEYİ BAŞKANI: “GAZETECİLERİN GÜVENLİĞİNİ TALEP EDİYORUZ!”

TÜRKİYE BASIN KONSEYİ BAŞKANI: “GAZETECİLERİN GÜVENLİĞİNİ TALEP EDİYORUZ!”
22 Kasım 2023 - 16:30

 

Kudüs, İsrail – Türkiye Basın Konseyi, İsrail’in Gazze’de devam eden çatışmalarda gazetecilere yönelik saldırılarına dair endişelerini dile getirdi.

Kudüs, İsrail – Türkiye Basın Konseyi, İsrail’in Gazze’de devam eden çatışmalarda gazetecilere yönelik saldırılarına dair endişelerini dile getirdi. Başkan Pınar Türenç, İsrail Başbakanı’na hitaben yazdığı mektupta, Gazze’deki olayların aktarılmasına yardımcı olmaya çalışan gazetecilerin güvenliğini talep etti.

Yaklaşık iki aydır Gazze’de Filistin halkına yönelik saldırılar ve Hamas ile çatışmalar devam ederken, bölgede görev yapan çok sayıda gazetecinin durumu Türkiye ve dünya kamuoyunun gündeminde. Ancak, gazetecilerin güvenliği ve işlerini yapabilme özgürlüğü, İsrail güçlerinin müdahaleleriyle tehlikeye atıldı.

Gazetecilerin üzerinde “basın” bantları olmasına rağmen, İsrail güçleri tarafından hedef alındıkları, müdahale edildikleri ve hatta doğrudan silah tehdidi altında oldukları görüntülerle belgelendi. Bu durum, gazetecilerin savaş alanında yaşamlarını riske atarak bölgedeki durumu dünyaya aktarmalarını engelliyor.

Türkiye Basın Konseyi olarak, savaş bölgesinde çalışan gazetecilerin can güvenliğinin sağlanmasını talep ediyoruz. Gazetecilerin, yaşanan insani dramı tüm dünyaya duyurabilmeleri için güvenli bir ortamda çalışma haklarına saygı duyulmalıdır.

Başkan Pınar Türenç, Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına atıfta bulunarak, “Yurtta barış, dünyada barış” mottosuyla savaşa karşı olduklarını vurguluyor. Bölgede barışın sağlanmasını ve gazetecilerin güvenliğinin teminat altına alınmasını isteyen Türenç, insani bir krizin daha fazla büyümemesi için uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırıyor.

Bu çağrıyla birlikte, Türkiye Basın Konseyi olarak gazetecilerin ve masum halkın güvenliği için acil önlemlerin alınmasını talep ediyoruz.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-