eskort samsun

ÜNYENETHABER

EMEKLİ DİN ADAMI ÜNYE’YE ADAY ADAYI OLDU

EMEKLİ DİN ADAMI ÜNYE’YE ADAY ADAYI OLDU
23 Kasım 2023 - 0:29

Ünyeli emekli din görevlisi Orhan Güler, Ünye Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday adaylığı müracaatında bulundu.

Orhan GÜLER, 03.02.1969 Ordu Ünye yağmurtepe köyü şimdiki ismiyle Hanyanı mahallesi doğumlu, ilk okulu köyümde Şahinoğlu ilk okulunda okuduktan sonra orta okulu ve liseyi Ünye, Samsun ve tekrar Ünye İmam Hatip lisesinde 1989 yılında bitirdikten sonra yine 1989 yılında

Rize’nin Pazar ilçesinde İmam Hatip olarak göreve başladım. 2004 yılında Ordu Çaybaşı Merkez Camii, 2007 yılında Ünye Merkez Büyük Cami ve de 2021 yılı Temmuz ayında Ünye Büyük camiinde 15 yıl görev yaptıktan sonra, devletimin takdirleriyle halkımıza 32 yıl hizmet ettikten sonra emekli oldum.

İki üniversite mezunuyum. İlahiyat ön lisans ve İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi lisans mezunuyum.

Aynı zamanda emekli oluncaya kadar sendikacılık da yaptım. Rize Pazarda Diyanet Sen ilçe temsilciliği, Ünye de Diyanet Sen ilçe temsilciliği ve Ordu 2 Nolu Şube başkan vekilliği gibi görevlerle sendikacılık yaptım.

Dernekçilik yaptım. 2013 yılında İlim ve Fikir Gönüllüleri Derneğini kurdum ve Ünye’nin gençlerinin yetişmesine öncülük ettim. Hâlâ etmeye devam ediyorum. 10 yılı aşkın yerel ve ulusal medyada (Çakır medya, A52 Tv, Ünye Net haber, BR Tv) “Orhan Gülerle Dosta doğru” programları yaptım. Diyanet işleri başkanlığımızın görevlendirmesiyle 2018-2021 tarihleri arası 3 yıl Almanya da görev yaptım ve Avrupa’nın yapısını gözlemledim. Zaman zaman Almanyaya göreve gitmeye devam ediyorum. Şu an Almanyadayım, pazartesi nasip olursa Ünyede olacağım.

2012 ve 2014 yıllarında Kâbe’yi ziyarete Umreye gittim. Hamdolsun ki hayatım dolu dolu geçti.

Biz 3 erkek, 6 kız olmak üzere 9 kardeşiz ve hepimiz Ünye’de ikamet ediyoruz.

Evliyim ve 3 evladım var, 1 kız 2 oğlan. Kızımdan 2 torun sahibiyim hamdolsun.

Benim oğlumla beraber kurup işlettiğimiz ahşaptan masa, sandalye, sehpa ayakları üretim atölyemizle istihdam sağlıyoruz.

Belediye başkanlığına talip olmak istiyorum, çünkü hizmet yarışında bende olmak istiyorum. Ünye’mizi gelişen Dünya konjonktüründe bir adım daha ileriye götürmek niyetimiz.

Öncelikle bir şehir nasıl yönetilir biliyorum, yıllarım hep şehir merkezlerinde halkımızla beraber geçti,  görevli olmam hasebiyle.

Yönetenlerin nasıl yönettiğini, yönetilenlerin nasıl yönetilmek istediklerini çok iyi gözlemledim ve hataları, kusurları, kabul gören ve görmeyen hizmetleri bizzat vatandaşların tepkilerini dinleyerek takip ettim. Ne nedir, ne değildir çok iyi biliyorum, gözlem ve analizlerim benim yönetim şeklimde bana çok büyük yol gösterecek rehber olacak.

En büyük tecrübem, insan psikolojisini iyi bilmemdir, çünkü hocalık hayatımda bin bir türlü psikolojiyle karşılaştık.

Biz yönetirken kesinlikle halkımızı kucaklayacağız ve kucaklaştıracağız, nerede bir küskün varsa mülkî amirlerin de katkılarıyla barıştıracağız. Yani belediye ve kurumlar her konuda birlikte hareket edecek. Nerede bir garip guraba varsa bizzat gidip sürekli takip ederek ziyaret edeceğiz. Vatandaşımızı sık sık evinde ziyaret edip Ak partimizin misyonunu vizyonumuzu, hedeflerimizi anlatacağız, çünkü biz bunu yapmaya muktediriz. Azim ve kararlılıkla çalışıp Ak partimizi icraatlarımızla anlatmaya hazırız.

En iyi yapmaya çalışacağımız şey, merkezi yönetimle, yerel yönetim arasında sağlam bir köprü olacağız inşl. Yerelde partimizin yönetim kadrolarıyla ve de il yönetimiyle hatta diğer ilçeleri yöneten kadrolarla sık sık istişare yaparak, kardeşlik kenetlenmesiyle şehrimizi yöneteceğiz. İstişareler sonucunda şehrimizi yöneteceğiz inşl. Ben yaptım oldu mantığını bir tarafa bırakıp, biz yaptık mantığıyla yöneteceğiz.

En büyük projemiz imânımız ile gerek partimize ve gerek halkımızla beraber başarma isteğimiz inşl.

Derdimiz eskiyi yeni ile değişmek değil, yeniyi eskiyle buluşturup sunmak. Eskiyi unutmadan gelişen ve değişen dünya şartlarına ayak uydurmak ve de şehrimizin varlığını üst düzey dizaynla dünyaya hissettirmek, bu da sağlam bir iman, inanış, akıl, istişare ve eylemle olacak inşl.

Modern tüketim kültürünün empoze ettiği bazı düşünce ve eylemleri hakikatle buluşturup insanlara  Sadece tüketmeyi bilen ve onun karşılığı olmayan yaşayış şeklinden insanları kurtarmak amacımız.

Ünyemizi geleceğe hazırlamak için bütün verileri kullanarak geleceğimizi emin ellere teslim etmektir niyetimiz.

Biz insanları partimizin hedefleri doğrultusunda yönlendireceğiz inşl.

Ne yaptığını bilen, bir sonraki adımı tahmin eden bir gençlik, topluluk oluşmasını arzu ediyoruz. Bütün dünyayı algılayan bir nesil hayalimiz.

Biz yönetirken hisseden, merhamet eden, başkaları için kaygı duyan, özveride bulunan, fedakarlık yapabilen, paylaşan, sosyal dayanışmaya ve etkileşime açık bir yönetim şekli ortaya koyacağız. Bunu ortaya koymak bir mücadele ister, bunu yapmak için bütün verileri en üst seviyede kullanacağız.

Bizim İslam tarihinde yaşanmış bir medeniyetimiz var Rabbimize hamdolsun, bu medeniyeti ortaya çıkaran dinamiklerin ortadan kalkmadığını ama küllendiğini düşünüyorum. Bize bazı şeyleri unutturdular. Uzun bir medeniyet geçmişimizi bir tarafa bıraktırıp tanımadığımız bilmediğimiz bir dünya medeniyetini dayattılar ve bizde bir şey zannedip aldık maalesef.

O medeniyet diye önünüze konulanlar bizi biz yapan değerlerimizi elimizden aldı, şimdi onlar da çıkış yolu aramaktalar, çünkü kontrol edilemeyen bir nesille karşı karşıyalar, ülkelerini savunacak ve katkıda bulunacak gençlikleri yok. Benim Avrupa’daki gözlemlerim bu yönde.

Batı batı diye  diye battık. Batı medeniyetine geçişimiz aydınlar, bilim, düşünce, sanat üzerinden değil doğrudan Avrupa emperyalizmi üzerinden oldu. O geçiş döneminde kendi değerlerimizden, birikimimizden olduk. Tabi zararın neresinden dönersen kârdır hesabı, bizi biz yapan değerlerimize geri dönüş yolunda yönetimimizle en yüksek perdeden uğraş vereceğiz.

Ünye’mizde kültür faaliyetleri yapılmaktadır, festivaller gibi.

Biz kendi yerel kültür yapımıza göre planlar yapıp halkın tamamının katılabileceği festivaller yapacağız. Mevcut yapılan festivaller halkın “yüzde birine” hitap ettiği için hitap edilen kesim haricinde katılım olmuyor.

Ünye tarihin derinliklerinde Kadılar şehri bir yer idi, ne oldu ki bizi biz yapan değerlerimizi yok sayarak yol yürümeye çalışıyoruz. Biz tekrar özümüze dönüp gelişen ve değişen dünyaya kendi o öz kültürümüzden kopmadan ayak uyduracağız inşl, buna da çok ihtiyacımız var.

Biz Ünye’de değişim ve gelişim istiyoruz ve de bunun zamanının çoktan geçtiğini düşünüyoruz. Her şey için hiç bir zaman geç değildir, bunu da biliyoruz.

Ünye’miz için çok özel projelerimiz hazır beklemekte, istenildiğinde bir dosya halinde sunuma hazır.

Ünye’miz Karadeniz ile İç Anadolu’yu bir birine bağlayan önemli konumda olan karayolu ve deniz taşımacılığının tam merkezinde bir konuma sahip. Kafkaslar, Rusya, Ortadoğu, Akdeniz ve devamı ülkeler için tam bir ticaret yolunun üzerinde bağlantı yolu konumunda. Onun için dünya ticaretinde önemli rol oynaması gereken bir yer, fakat yıllardır bu durum fırsata çevrilemedi ve de bu gidişatla aynı şekliyle devam ederse kaybeden şehir Ünye olacaktır. Rabbimiz denizi, limanı, İç Anadolu’ya açılan bir kapı konumunu lutfetmiş fakat bir üst akıl çıkıp bu durumu fırsata çevirememiş. Biz bu verileri en üst seviyede fırsata çevireceğiz inşl.

Biz, derdi de biliyoruz, dermanı da Allah’ın (CC) izniyle.

Vakit bizim için çok değerli bir kavram olduğu bilinciyle, bir an önce kolları sıvayıp işe koyulmak en büyük vazifemiz inşl.

Gayret bizden, takdir Allah’tan (CC). Halkımızı Saygıyla, Hürmetle Selamlıyorum. Dualarda buluşmak umuduyla Allaha (cc) emanet olunuz.

Orhan GÜLER. Ünye Merkez Büyuk Camiinden Emekli Din Görevlisi. Ordu/Ünye (05533505910)

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-