eskort samsun

ÜNYENETHABER

FARUK ATEŞ’İN KALEMİNDEN “ÖĞRETMENLER GÜNÜ”

FARUK ATEŞ’İN KALEMİNDEN “ÖĞRETMENLER GÜNÜ”
23 Kasım 2023 - 15:05

 

 

Yine geldi öğretmenler günü. Herkes başladı mesaj yazmaya” öğretmenler günün kutlu olsun.” Bir gün değil her gün kutlu olsun.

Ben altmış yaşıma merdiven dayamış biri olarak halen sokakta öğretmenlerimi görünce yakamı kapatmaya çalışıyorum.Biz öyle gördük, bize ilim bilim öğretmenin yanında edep terbiye hayayı da öğrettiler.

Eskiden ” eti senin kemiği benim” felsefesi vardı.Bu demek değildi ki benim çocuğu her gün patakla, asla böyle değildi, bu öğrenciye öğretmenin aileden ana babadan daha güçlü ve önemli olduğunu göstermek içindi. Hicbir öğretmen kolay kolay çocuk dövmez, bir iki istisnalar belki olabilir.

Günümüzde öğretmenlerimiz hak ettiği saygı ve değeri görüyor mu, maalesef az bağırsa kulağına dokunsa şiddet ve taciz suçlaması haydi bakalım..Elbette görevinde suistimaller var olan lar da olabilir..İsterim ki günümüz öğrencisi de öğretmenini görünce saygıyı göstermeli..

Bizler ilkokulu köylerde okuduk. O günkü öğretmenimi ve arkadaşlarımı özlüyorum. Köyün bilge adamıydı öğretmen ve imam. İhtiyar heyetinin doğal üyesi idiler kanunen.

Ne zaman ki köy okulları şehre  göç olması, zorunlu sekiz yıllık eğitim derken kapandılar..

Bu gün yüzbinlerce mezun öğretmen adayı var atama beklemekte. Ben köyüme iki öğrenci de olsa öğretmen istiyorum. Emekli bir Din görevlisi olarak söylüyorum, bir kişi cami  cemaati için köyde mahallede imam  var ise öğretmen de olmalı. Bayrağın dalgalandığı her yerde öğretmen de dalgalanmalı.

Köylere gönderin körpe Ayşe, Ali,Mehmet, Hasan Lale öğretmenleri,tohum eksinler toprak yeşersin. Heyecan katsınlar dağa taşa ormana. Atayın ki hayat bulsun yeniden suya kansın kurak topraklar. Öğretmen olma heyecanı ile üniversiteyi kazanan ve mezun olan, güzel puanı olan körpecik adayların hayallerini suya düşürmeyin.

….

Bu gün herkes en yüksek makam mevkilere hak ederek gelmiş ise öğretmenleri sayesindedir.

Bu güne kadar üzerimizde emeği olan tüm öğretmenlerimin hayatta olanların ellerinden öpüyor, Vefat etmiş olanları rahmetle anıyorum..

Eğitim öğretim sizlerle güzel canım öğretmenlerim.

İyiki varsınız öğretmenim, saygı ve hürmetlerimle..

Faruk ATEŞ

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-