eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE’YE MUHTEŞEM PROJE

ÜNYE’YE MUHTEŞEM PROJE
04 Aralık 2015 - 13:23

ÜNYE YENİ YEŞİL ALANINA KAVUŞUYOR

VVV

 

Ünye ‘de değişim rüzgarı devam ediyor.Tabakhane deresi ıslahı,rüzgarlık sokak projesi ve derken Ünye’de mini  CENTRAL PARK doğuyor.Kentsel dönüşüm kapsamında Ünye yeni bir yüze ve yeni bir kimliğe bürünüyor.  Hazırlıkları devam eden çalışmalarda uzun yıllar Ünye’nin özlediği ,beklediği ve hakkettiği projeler gün yüzüne çıkmaya başladı.

Yaptığımız araştırmalara göre Ünye yakında yeni meydanına ,kültür merkezine ,otoparkına,garajına en önemlisi yeni ak ciğerlerine kavuşuyor.

Şehrin merkezinde ve kalbinde çok harika bir cazibe merkezi olabilmesi adına; sanat alanları, sergi salonları,her kesimden insanların ve özellikle  gençlerin yoğun kullanımına yönelik aktivitelerin yapılabileceği farklı bir yeşil proje geliyor.

Belediye sineması ve kültür sarayının yıkılmasından sonra,yıkılan yere düşünülen projeye karşı, gündemi meşgul eden  yeşil alan krizine ve bu krizi çıkartmanın ne kadar gereksiz olduğuna ,araştırmalarımız sonucu ulaştığımızı söyleyebiliriz.

Çevreye duyarlı projeler hayata geçiyor

Ünye’nin kentsel dönüşüm kapsamında yapılan planlamalarda ekolojik denge göz önünde bulundurularak ,çevreye ve şehre uygun çalışmalar yapılıyor.Laf kalabalığı yapmak yerine biraz araştırma yapılırsa bu konuda içinizin rahat olması gerektiğini anlamış oluruz.

Ünye’ye yeni cazibe merkezi geliyor

Uzun zamandır atıl bir şekilde bekleyen şişeleme ve çevresi ile  ilgili çalışmalar merakla beklenirken, projenin içeriği halen net bir şekilde bilinmiyor du, ama biz sizler için araştırdık ve kafalarda ki bir çok soruya yanıt bulduk.

Kapalı pazaryeri,şişeleme,stadyum ve garajın olduğu yere yapılacak kentsel dönüşüm uygulamasından hepimizin haberi mutlaka vardır.Buradaki projede kültür sarayı,otopark,tarihsel dokuya uygun iş yerleri,köylü pazarı,garaj ve çok büyük bir alanı binbir çeşit ağaç,ve bitkiden oluşacak  yeşil projeden ibaret olacak.

Bu proje ile biz Ünyelilere sevdiklerimizle  yürüyüş,bisiklet,fayton,sanat,alışveriş ve güzel vakit geçirebilme imkanı sunulan ve turistleri çekebilecek mini CENTRAL PARK olmaya aday bir proje olacak.Düşünsenize şehrin merkezinde cennetten bir köşe gibi yemyeşil alanları ,çeşit çeşit ağaçları ,bitkileri ve doğal güzellikleri olan bir yere kim hayır derki.

Yeşil  projeyi merak bekliyoruz.

Hızlı kentleşme sonucunda oluşan estetik ve çevresel problemler, planlı kentsel yeşil alanların önemini artırmaktadır. Kent insanının doğaya olan özlemi bu planlı yeşil alanlarla giderilmeye çalışılırken kentsel yaşamın olumsuz özellikleri de maskelenmektedir.

Yeşil alanlar, kentsel mekanda doğal habitatlar yaratmaları ve sağlıklı çevreler oluşturmaları açısından kent makroformu ve yaşamı için önemli alanlardır. Ayrıca bu alanlar, çevre kalitesini hem ekolojik hem de ekonomik anlamda artırmaktadır. Bu çalışmada içerinden bir çok türden bitki ve çanlı bulundurmayı düşünmek ve ufku geniş perspektiflerden bakmayı  Sosyal ve kültürel belediyeciliğin işi olarak gören anlayışa destek 0lunması gerekir.

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-