eskort samsun

ÜNYENETHABER

Fatsa’ya müjde!

Fatsa’ya müjde!
03 Ocak 2015 - 9:10

Gemi Adamları Online Sınavları artık Fatsa’da yapılacak

ff

Daha önce Trabzon ve İstanbul’da yapılan Gemi Adamları Online Sınavları artık Fatsa’da yapılacak.

Fatsa Liman Başkanı Ahmet Bozdemir tarafından kurulması talep edilen “Fatsa Liman Başkanlığı Gemi adamları Online Sınav Sistemi” Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve Uçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü’nden onay gördü. Liman Başkanlıklarına yeterlik yükseltmek için sınav başvurusunda bulunan denizciler İstanbul Gemi Adamaları Sınav Merkezi tarafından sisteme kayıt edildikten sonra istedikleri sınav solanlarında belirtilen tarihlerde ve saatte uygun yer olması durumunda randevu alarak bilgisayar başında online sınava girecekler.
Bir günde 6 kişi sınava girecek
Fatsa İlçesinde bulunan denizcilik okulları mezunları ve yaklaşık 2 binin üzerinde faal olarak çalışan gemi adamının olması, Fatsa Liman Başkanlığı bünyesinde sınav salonu açılması için bakanlık tarafından onay verilmesine neden oldu. Sınav Merkezinde 3 bilgisayar ile hizmet verildiğinden bir gün içersinde 6 kişi sınava girebilecek.  Zaman içersinde talebe bağlı olarak oturum ve bilgisayar sayısının arttırılması planlanıyor. Her oturumda 3 kişi sınava girmekte olup, ihtiyaç halinde günde 4 oturum açılabilecek.
101 kişi başvuruda bulundu
Fatsa Online Sınav Salonunda; Pazartesi, Salı ve Çarşamba günlerinde iki ayrı oturum açılarak saat 09.30 ile14.30 aralarında Zabitan Sınıfı gemi adamlarının, Perşembe günleri STCW değerlendirme sınavları yapılmaya devam ediyor. Cuma günleri de Amatör Denizci Belgesi ve Kısa Mesafe Telsiz Belgesi sınavları için gerekli altyapı çalışmaları devam ediyor.
Öte yandan bugüne kadar Fatsa Online Sınav Salonunda açılan 58 sınav oturumda 101 kişi başvuruda buludu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-