eskort samsun

ÜNYENETHABER

Magandalar Her Yerde

Magandalar Her Yerde
07 Aralık 2015 - 12:29

DSC_4048

Akkuş’un Kurtboğaz Mahallesinde doğum zamanı gelen hastası için Ambulans çağıran bir kişi, gelen ekibe saldırdı.

112 Komuta merkezine gelen ihbar sonucu Kurtbogaz mahallesindeki vakaya müdahale etmek üzere İlküvez’de bulunan 112 Acil Ekibi yönlendirildi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle yaklaşık 2.5 saatlik zorlu yolculuk sonrası olay mahalline ulaşan Sağlık ekipleri beklenmedik bir olayla karşılaştı.

Vakanın bildirildiği evin önüne geldiklerinde kimseyi göremeyince, yanlış geldiklerini düşünen 112 ekibi, daha ileriye doğru hareket ettiği sırada evden çıkan kişilerin önce sözlü sonra da fiziksel saldırısına maruz kaldı.

Yaşanan olay üzerine 112 komuta merkezi olay yerine giden ekibe hastayı aldırmayıp, başka bir ekibi olay yerine gönderdi. İlküvez’den giden ekip ise diğer ambulans ekibi gelene kadar olay yerinde bekledi.

Yaşanan olay sonrası saldırıya uğrayan 112 acil yardım ekibi Akkuş Devlet Hastanesinde tedavi altına alınırken, saldırıya uğrayan şoför rapor aldı.

Yapılan saldırı ile ilgili bir açıklama yapan Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Bilal İnanlı, Magandaların her yerde kol gezdiğini ve devletin artık bu işe el atarak, sorumluları etkili bir şekilde cezalandırması gerektiğini söyledi.

Bilal İnanlı, “Ülkemizin her tarafından artık duymaya alıştığımız ve kimileri için sıradan bir olay haline gelen Sağlık Personeline yapılan saldırıların sonuncusu maalesef hafta sonu Akkuş ilçemizde yaşanmıştır.Akkuş’un Kurtboğaz mahallesindeki bir hastayı almaya giden 112 personelini hasta yakını ortada hiçbir neden yokken dövmeye kalkmış ve personelimizi iş yapamaz duruma getirmiştir. Yaşanan bu olay ilk olmadığı gibi, gerekli caydırıcı cezalar gündeme alınmazsa son da olmayacaktır.

Hükümetimizin acilen gerekli yasal düzenlemeleri yaparak cezai yaptırımları uygulamaya sokması gerekir. Yoksa hastalara müdahale edecek sağlık personeli bulunamayacaktır.

Can kurtarmak için gecesini günsüzüne katan  sağlık personeli bu tür saldırıları hak etmemektedir.

Vicdanlarımızın da kabul etmediği bu tür olaylara karşı gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir” dedi.

 

Bilal İNANLI

SAĞLIK – SEN ORDU ŞUBE BAŞKANI

07.12.2015

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-