eskort samsun

ÜNYENETHABER

Vaaz İrşad Programları Devam Ediyor

Vaaz İrşad Programları Devam Ediyor
07 Aralık 2015 - 23:33

2015-4-vaaz-irsad-ugurlu-kavraz-mah-1Ünye Müftülüğü Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu Faaliyetleri kapsamında 2015 Yılı 4.Dönem Köylerdeki Bayanlara Yönelik Vaaz ve İrşat programları kar kış demeden devam ediyor. Haftada iki gün ayrı ayrı köylere vaaz ve irşad ekibi ile hizmetlerini devam ettiren Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu ekibi, gerçekleşen vaaz programlarını tek tek rapor ederek faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.

07 Aralık 2015 tarihinde İlçemiz Uğurlu, Tekkiraz ve Yenikent mahallelerine gerçekleştirilen vaaz ve irşat programında hanımlara ‘’İslam Ahlakı’’ konulu vaazu nasihat yapıldı. Faaliyet ile ilgili web sitemize bilgi veren Altın Nesil Çocuk Kreşi görevlilerinden Nuray RECEPOĞLU şunları söyledi: ‘’Mahalle ve köylerde dini konularda bayanlara yönelik sohbetlerimize aralıksız devam ediyoruz. Kur’an Kursu olan mahalle ve köylerde Kurs öğreticisi işbirliği ile diğer mahalle ve köylerde ise Cami din görevlileri işbirliği ile önceden planlanıp duyurusu yapılarak katılımları sağlanan bayanlarla camilerde ve Kur’an Kurslarında programlar tertip ediyoruz. Ben bugün Uğurlu Mahallesi Merkez Camiinde toplanan bayanlara diğer kurs öğreticisi arkadaşım Aslı AKBAŞ ile hanımlara yönelik vaazu nasihat gerçekleştirdik. Katılım gerçekten çok güzeldi. Bu katılımı sağlayan ve bizimle özel olarak ilgilenen Cami görevlimiz İbrahim ÇAMYAR ve eşi Aynur hanıma çok teşekkür ediyorum. Yapılan bu sohbetlerden hanım kardeşlerimiz memnun kaldıklarını belirterek bu tür programlara devam edilmesi yönünde yoğun taleplerini bizlere iletiyorlar. Sohbetlerin sonunda dini konularda hanımlar bizlere merak ettikleri soruları yöneltiyorlar ve biz görüyoruz ki bize sorulan sorulardan bayanların bu tür programlara çok ihtiyaçları olduğunu fark ediyoruz.’’dedi.

Uğurlu Mahallesi merkez Camii İmam Hatibi İbrahim ÇAMYAR ise, Müftülüğümüz Aile İrşad ve Dini Rehberlik Bürosunun bu faaliyetleri çok yerinde bir hizmet. Gerçekten hanım kardeşlerimizin bu tür faaliyetlere çok ihtiyaçları var. Öncelerden bu katılım çok az oluyordu. Kapı kapı dolaşarak hanım kardeşlerimizi bu sohbetlere alıştırdık inşallah. Şimdi sadece duyuru yapıyorum ve katılım gerçekten iyi oluyor”dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-