eskort samsun

ÜNYENETHABER

BAŞKAN ZOR ”LAFI UZATMAYA GEREK YOK,VAAT EDİLEN PROJE YAPILSIN”

BAŞKAN ZOR ”LAFI UZATMAYA GEREK YOK,VAAT EDİLEN PROJE YAPILSIN”
07 Aralık 2015 - 23:54

Video Haber

vv

 

Kentsel dönüşüm kapsamında ,güvenirliğini yitirmiş Belediye sineması ve Kültür sarayının yıkılmasının ardından, kamuoyunun meşgul edilmeye çalışıldığı polemik hakkında görüşlerini aldığımız Ünye Ticaret Odası Başkanı Durmuş  Zor inisiyatif tamamen Belediye Başkanında ve meclistedir gerisi teferruattan öte gitmez dedi.Başkan Zor yaptığı açıklamada ;

PROJE DAHA ÖNCEDEN AÇIKLANMIŞTI

Belediye Sineması ve Kültür Sarayının bulunduğu yerin yıkılmış olması son derece güzel ve doğrudur. Oradaki binalar ekonomik ömrünü bitirmişlerdi. Özellikle Sinemanın Ünye Belediyesi ve Ünyeli vatandaşlara ciddi bir katkısı yoktu. Altında iş yapan hemşehrilerimiz de çok iyi bir ticaret yaptıkları kanaatini taşımıyorum. Çünkü iş kapasitesi son derece düşük olan, görselliği son derece çirkin olan bir bina olduğu için doğal olarak oradaki iş yerlerine yeterli rağbet olmuyordu.

Şimdi yıkıldıktan sonra tabi herkes farklı şeyler söyleyebilir. Bir kere seçim ile gelmiş Belediye Başkanı ve Belediye meclisi var. Doğal olarak Ünyeliler iradelerini o meclise tevdi etmişlerdir. Şimdi bu binalar yıkıldı ve  yıkılış amacı zaten önceden planlanmıştı.

Belediye Başkanı ben oraya bir iş merkezi yapmak istiyorum demişti. Belediye Başkanının yönetimi bu kararını meclise getirir. Ünyelilerin temsilcisi olan mecliste karar verir. Bizim bunu üzerinde sivil toplum örgütleri olarak ya da farklı konulardaki insanlar olarak kanaat belirtmemiz ne kadar doğrudur. Ben onu kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

KARAR BELEDİYENİNDİR

Elbet ki herkes farklı şeyler söylenecektir. Yeşil alan olabilir diyecekler, evet iş merkez olabilir diyecekler. İş merkezi olduğu zaman diğer iş sahiplerinin aleyhine olabilir diyecekler. Bunlar dinlenir ve saygı ile karşılanacak olan şeylerdir. Ama sonuçta bu şehri yönetmesi gereken Belediye Başkanının yönetimi ve meclisi vardır. Ben çok fazla tartışmanın Ünye’ye hayırlı olacağına inanmadığım için takdir tamamen belediye meclisinindir diyorum. Belediye meclisi verdiği kararla gelecekte de evet müspet bulunduysa insanlar övgü ile bahseder. Yanlış bir karar yaptılarsa da eleştirirler. Türkiye Büyük Millet Meclisi nasıl her aldığı kararı geriye dönerek millete sormuyor ise belediye meclisi de bu kararı almaya yetkilidir diye düşünüyorum. Ünye ve bölgemiz için hayırlı ve doğru olan kararı verirler diye ümit ediyoruz.

O BİNALARI YIKMAK KOLAY İŞ DEĞİLDİ

Özellikle Rüzgârlı Sokaktaki o yolun genişletilmesi son derece doğru bir düşüncedir. O binaların yıkılması da çok hafife alınılacak, çok kolay olacak bir şey değildir. En az 4 dönemdir belediye başkanlarının o binalarla ilgili girişimleri ve çalışmaları vardı. Ama yıkmayı başaramamışlardı. Şimdi geriye dönük 20 yıldır biz bu binaları yıkmak istiyoruz diyen insanlar ve iradeler, orada iş başında iken yıkılamamışsa ,bugün bu binalar yıkıldıktan sonra yıkan kişinin acaba ne diye yıktığını sormak lazım.

Belediye Başkanı da bu soruya çok net  ben buraya iş merkezi yapmak istiyorum. Buradan da kazandığımız, alabildiğimiz parayla da şuanda Minibüs Garajı olarak bilinen stadın yanındaki kısma da iş merkezleri ve yeşil alanlar yapmak istiyorum diyor ise ,yıkma amacına uygun davranışı doğal olarak kendilerinden beklemiş olacağız.Ve önceden tasarlanan projenin aynısını beklemek kadar doğal bir durum söz konusu olamaz dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-