eskort samsun

ÜNYENETHABER

BU SENE REKOLTE FAZLALIĞI VAR

BU SENE REKOLTE FAZLALIĞI VAR
19 Aralık 2015 - 0:00

VİDEO HABER

BBBBBBB

Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, fındık piyasasındaki son durum ve fındıkta merak edilenler hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.Açılamasında fındık üretcisinin gereksiz yere yanlış yönlendirildiğini ve yanılgıya düşürüldüğünü belirti.Ünye Ticaret Borsası Başkanı Uslu konuşmasına net bir şey söylemek için henüz erken dedi ve konuşmasına devam etti;

Uslu, 2015 yılı fındık piyasasının beklenileni karşılayıp karşılamadığı ile ilgili şunları söyledi; “Şimdi, 2015 yılı fındık piyasası üreticinin beklentisini şuanda karşılamıyor. Üreticilerde bu seneki beklenti fazla 15 TL ve üzeri bir fiyat bekliyorlar. Bugün itibariyle fiyatlar 11 TL civarında. Piyasada 13.50-14 TL’ye yakın fiyatlar oluştu. Daha sonra fındıkçılar işi biraz durgunlaştırıp yavaşlatınca fiyatlar düşmeye başladı. Bu durumda da beklentinin altında kaldı. Ama unutmamak lazım biz bunu sezonun başından beri söylüyoruz. Bu sene rekolteli bir sene olduğu için beklentiyi karşılamayabilir”dedi.

Uslu, yeni sezon öncesi rekolte tahminini hakkında ise şöyle konuştu; “Yeni sezon öncesi rekolte tahmini olmaz. Çünkü şuanda ortada bir şey yok. Yen sezonun rekoltesini yılbaşından sonra fındığın tozuma, karanfil, doğuma göre olur.  Bu çiçek sayımı ile başlar. Çotanak sayımı ile son bulur. Bunun için yılbaşının geçmesi lazım”dedi.

Şuanda Ortada Bir Şey Yokken Fındık Dalda Neden Şımarsın

Uslu, halk arasında dolaşan fındığın dalda şımardığı söylentilerine ise şöyle cevap verdi; “Şuanda ortada bir şey yokken fındık dalda neden şımarsın. Yani fındığın şımarmasını gerektirecek hiçbir şey yok. Fındığın püskülüne bakılır. Sahil kesiminde az olmak şartı ile yukarılara çıktıkça püs olayı vardır ve buda yeterlidir. Bir kar yağmasıyla fındık yanacak diye bir şey yok. Bu sadece bir beklentidir. Esasında burada halkı yanlış bilinçlendiriyorlar. Kar yağdı, fındık yanacak, don olacak, fiyat artacak gibi söylemlerden artık kurtulmamız lazım. O yüzden şuanda bunlar gündeme geliyor”dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-