eskort samsun

ÜNYENETHABER

Evlilik Kredisi İçin Başvuru Tarihi Belli Oldu

Evlilik Kredisi İçin Başvuru Tarihi Belli Oldu
04 Şubat 2024 - 23:48

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş evlenecek çiftler için “evlilik kredisi” imkanı da sağlayan Aile ve Gençlik Fonu başvurularının 15 şubatta alınmaya başlayacağını duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yeni evlenecek çiftlerin dört gözle beklediği evlilik kredisi imkanı sağlayan “Aile ve Gençlik fonu” ile ilgili Adıyaman’da açıklamalarda bulundu.

Bakan Göktaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi

 

İLK DEPREM BÖLGESİNDE UYGULANACAK

“Bir müjdeyi gençlerimizle paylaşmak istiyorum. Bir süredir üzerinde yoğun bir şekilde çalıştığımız Aile ve Gençlik Fonu’nda hazırlıkları tamamladık. İlk defa deprem bölgesinde uygulayacağımız Aile ve Gençlik Fonu’nun başvurularını 15 Şubat’ta almaya başlayacağız.

 

BAŞVURULAR E DEVLET ÜZERİNDEN ALINACAK

Başvuruları 15 Şubat itibarıyla bakanlığımızın web sitesi olan aile.gov.tr üzerinden e-Devlet aracılığıyla alacağız. Deprem bölgesinde aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlerimize faizsiz kredi imkanı sunacağız. Gençlerimiz bu destek ile aynı zamanda kendi projelerini de hayata geçirebilecekler.”

 

AİLE VE GENÇLİK FONU NEDİR?

29 Kasım 2023’te 7474 sayılı Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun yürürlüğe girmiştir. Fonun kuruluş amacı “aile müessesesinin desteklenmesi, güçlendirilmesi, gençlerin sosyal risklere karşı korunması; gelişimlerine ve girişimlerine destek sağlanmasına yönelik kaynağın oluşturulması” olarak belirtilmiştir. Böylesi bir amacın daha önce iktidarın seçim vaatleri arasında yer alan “Aile ve Gençlik Bankası” kurma fikrinin somut bir çıktısı olduğunun altı çizilmelidir. Buna ek olarak amacı niteleyen, destek, güçlendirme ve risklere karşı koruma ifadeleri gelinen noktada iyileştirici bir yaklaşımın benimsendiği anlamına gelmektedir. İhtiyati bir tedbir gibi görüntü çizse de esasen bu fonun kurulması temelde toplumda huzurlu ve sağlıklı bir aile kurmayı teşvik bağlamında ele almayı gerektirse de Türkiye’de 2010’dan bu yana gözlemlenen demografik değişime iyileştirici bir perspektifle bakmayı gerektirmektedir.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-