eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ordu’da Sağlık Çalışanlarına Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Eğitimi Verildi

Ordu’da Sağlık Çalışanlarına Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Eğitimi Verildi
26 Şubat 2024 - 11:52

 

 

 

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen 3 günlük Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Hizmet İçi Eğitimi büyük bir katılımla gerçekleşti. Eğitimde, emzirmenin insanlar dahil tüm memeliler için biyolojik bir norm olduğu vurgulanarak, doğum sonrasında en kritik dönemde başlanan emzirmenin bebek sağlığı üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekildi.

DSÖ ve UNICEF’in önerilerine uygun olarak, doğumdan itibaren bir saat içinde emzirmeye başlanması, ilk altı ayda sadece anne sütü verilmesi ve emzirmenin altı aydan sonra uygun besin takviyeleriyle desteklenerek iki yaş ve üzerine kadar sürdürülmesinin önemi vurgulandı. Yapılan bir meta-analiz çalışmasına göre, doğum sonrasında bir saat içinde emzirilen bebeklerin ölme riskinin daha düşük olduğu belirtilerek, bu sürecin bebeklerin sağlıklı gelişimi açısından kritik bir rol oynadığı ifade edildi.

Eğitime katılan 27 ebe/hemşirenin, anne sütü ve emzirme konularında bilgi ve becerilerini artırmayı hedefleyen bu eğitimden elde ettikleri bilgilerle, anne ve bebek sağlığını destekleme konusundaki görevlerini daha etkin bir şekilde yerine getirmeleri bekleniyor. İl Sağlık Müdürlüğü, bu tür eğitimlerin sağlık profesyonellerine yönelik devam edeceğini belirterek, emzirme konusundaki farkındalığın arttırılmasına katkı sağlayacak çalışmalara devam edeceğini ifade etti.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-