eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye Kızılay’ı 2023 yılı faaliyet raporunu açıkladı

Ünye Kızılay’ı 2023 yılı faaliyet raporunu açıkladı
29 Şubat 2024 - 17:36

Türk Kızılay’ı Ünye Şube Başkanı Halit Özdemir 2023 yılı Ünye Kızılay’ı faaliyet raporu açıkladı.

Ünye Sabri Kadı Konağı’nda kahvaltı programında bir araya gelen Ünye Kızılay’ı, 2023 yılında yapmış olduğu hizmetler ve yardımlarla ilgili açıklamalarda bulunuldu. Aynı zamanda yapılan faaliyetler için harcanan bütçe de açıklandı.

Kızılay’a her zaman destekçisi olduklarını belirten Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı açıklamasında; “Kızılay, Dünya’nın neresi olursa olsun herhangi bir felakette ilk oraya ilk koşan, ihtiyaçlara müdahaleyi yapan bir kurumdur. Din, dil, ülke ve ırk ayrımı olmadan insanlığa hizmet etmektedirler. Bizler de yerel yönetim olarak her zaman birlik beraberlik içerisinde eksikliklerin giderilmesi ve yürütülmesi gereken konularda birlikte oluyoruz. Onlara oluşturmamız gereken imkânlar noktasında da elimizden geleni yapmaktayız. Her zaman Kızılay’ın destekçisiyiz.” dedi.

Kızılay Din, Dil, Irk, Siyasi Görüş Ayırt Etmeden İhtiyaç Karşılama Amacındadır

Türk Kızılayı Ünye Şube Başkanı Halit Özdemir; “Kızılay bir iyilik hareketidir. Bütün Dünya’yı içine alarak en büyük insani yardım ağına dönüşmüş durumdadır. 3 yıldan beri Ukrayna’da Kızılay’ın mutfakları kaynamaktadır. Kızılay din, dil, ırk, siyasi görüş ayırt etmeden ihtiyaç karşılama amacındadır. Biz 155 yıllık tarihi sürecimizde sayılamayacak kadar iyilik hareketi vardır. Bizler de aynı şekilde yardımlarımızla yolumuza devam etmekteyiz.

2023 yılında 19 Milyon Liralık Ayni Yardımda Bulunduk

2023 yılında dağıtmış olduğumuz ayni yardımların ekonomik karşılığı 19 milyon Liradır. 2022 yılında bu rakam 1 milyon Liraydı. Bunlar birinci kalite kullanılmamış ürünleri Ünyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. 2023 yılında nakit yardımlarımızın tutarı ise 867 Bin Liradır. Ayrıca Kızılay’ın bize tanımladığı sanal bir bütçe vardır. Bunu da doğal afetler durumunda kullanıyoruz. Geçen sene bu bütçemiz ise 171 bin Liraydı. Biz burada yaşanan 5 yangına gittik ve raporlar çıkarttık. 1 ay içerisinde mağdurlara 30’ar bin Lira nakit yardım yapıldı. Sanal bütçe, bu son 3 yıldır Türkiye genelinde yapılan bir bütçedir. Bu paraları sosyal projelerle de harcayabiliriz. Eğer bu bütçeyi harcarsak, diğer sene 2 katı sanal bütçe oluşturulacaktı. Biz geçen sene bu 171 bin Lirayı yangınlarla harcadık ve bu sene tanımlanan sanal bütçe 387 bin Lira oldu. Bu bütçeyi de yine ihtiyacı olanlara aktaracağız.

Ünye’ye Sabit Bir Kan Bağış Merkezi Kurmak İstiyoruz

Biz Ordu merkezden sonra en çok kan bağışında bulunan Kızılayız. 2023 yılında bize tanımlanan hedef 6500 iken, biz 9 bin ünite kan bağışında bulunduk. Biz yönetime geldiğimiz zaman 155 yıllık Kızılay’ımızın Ünye Şubesi’nin bazı altyapı imkânlarından yoksun olduğunu fark ettik. Bu nedir, mahallelere yardım götürebilmek için bir arabamızın olması, bir idare ofisimizin olması durumu ve gelen yardımların depolanması. Ünye Ordu’daki nüfus yoğunluğu Altınordu’dan sonra ikinci sırada geliyor. Bizim mobil kan arabalarımız var. Bunlar bir program dâhilinde geliyorlar. Dolayısıyla Ünye’ye bir sabit Kan Bağış Merkezi kurmak istiyoruz.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-