eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ordu Üniversitesi Eski Rektörüne Soruşturma!

Ordu Üniversitesi Eski Rektörüne Soruşturma!
29 Şubat 2024 - 18:25

 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Ordu Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, eski Rektör Yardımcıları Tahsin Tonkaz ve Niyazi Taşcı hakkında soruşturma başlattı.

Ordu Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Kürşat Taştan’ın bildirdiği usulsüzlükler üzerine yeniden rektör olarak atanamayan Prof. Dr. Ali Akdoğan ve diğer yetkililer hakkında uzun zamandır YÖK Denetleme Kurulu tarafından yapılan incelemeler neticesinde eski Rektör Ali Akdoğan, eski Rektör Yardımcıları Niyazi Taşçı ve Tahsin Tonkaz, eski Genel Sekreter Mehmet Sami Güler ve diğer yetkililer hakkında YÖK Başkanı tarafından soruşturma izni verilerek soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Eski Rektör Ali Akdoğan ve diğer adı geçen yetkililer hakkında soruşturma açılmasına neden olan iddialar arasında; Araştırma ve öğretim görevlisi alımında usulsüzlük ve yolsuzluk, İlahiyat Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi’nin birlikte kullandığı bina ile ilgili olarak 2022 yılında 450 bin TL tadilat yapılmış gibi gösterilmesi, Tarihi Fakülte Binasına Turizm Fakültesi Uygulama Oteli yapılması için 5 Milyonun üzerinde para harcanması ancak bir türlü ruhsat alınmadığı için otelin açılamaması, Kültür Varlıkları Koruma Kurulundan İzin Alınmadan Yapılan Uygulama Oteli Restoranına Yıkım Kararı Verilmesi, Fındık Park projesinin sabote edilmesi, yüzlerce bitkinin yok olması, 5 milyonluk projenin süreçlerine ve çıktılarına darbe vurulması, Ankara seyahati dönüşü yenilen şahsi yemeğin İstanbul seyahati dönüşü yenilen resmi yemek gibi gösterilerek Üniversitenin temsil ağırlamasından ödenmesi, yer alıyor.

Şikayetçiyi Açığa Aldı

Rektör Ali Akdoğan hakkında Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma ve YÖK Denetleme Kurulunca inceleme başlatılmasının ardından, Akdoğan usulsüzlüklerde ismi geçen işbirlikçilerinden organize bir şekilde “iftira atıldığı ve itibarlarının zedelendiği” şeklinde dilekçeler toplamış ve Genel Sekreter Yardımcısı Kürşat Taştan hakkında disiplin soruşturması başlatılmıştı.

Taştan 30 gün heyet raporu olduğu halde Akdoğan tarafından kamu görevden uzaklaştırarak açığa alınmış ve disiplin soruşturması 1 ayda sonlandırılarak 2 alt unvanla Ünye’ye sürülmüştü.

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-