eskort samsun

ÜNYENETHABER

SEÇİMLERDEN ÖNCE ALTINDA ALIM FIRSATLARI, YÜKSELİŞ İÇİN GEÇ KALMAYIN

SEÇİMLERDEN ÖNCE ALTINDA ALIM FIRSATLARI, YÜKSELİŞ İÇİN GEÇ KALMAYIN
01 Mart 2024 - 22:52

Dünya’da ve ülkemizde yatırım araçlarından en önemlisi olan ve yatırım yapmak isteyenlerin en çok talep gösterdiği altın, son dönemlerde yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam ediyor.

2024 yılına girilmesiyle birlikte 2000 Lira seviyelerinin üzerine çıkan ve yükselişini devam ettiren altının külçe fiyatı şuanda 2140 ile 2150 Lira seviyelerinde devam ediyor. Karadeniz’in ve Ünye’nin altın merkezi, yatırım yapmak isteyenlerin uğrak noktası olan Güneş Kuyumculuk da piyasalardaki son durumu sizler için değerlendirdi.

Piyasa analizleri ve tahminleri ile yatırımcılara son derece önemli tavsiyeler vererek bilgi sahibi olmalarını sağlayan Güneş Kuyumculuk İşletme Ortaklarından Tuğrul Çavuşoğlu, bu hafta da piyasalardaki son durumu değerlendirdi. Çavuşoğlu, altında yükselişin devam edeceğini, seçimlerden önce altının alım fırsatı verdiğini ve yıl sonu hedefin 3333 Lira olduğunu belirtti.

Güneş Kuyumculuk İşletme Ortaklarından Tuğrul Çavuşoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Altın Seçim Öncesi Alım Fırsatı Veriyor

Mart ayına girdiğimiz bugünde altında yükselişin sürdüğünü görmekteyiz. 2024 yılında altının 2 bin bazında başlayacağını söylemiştik. Öyle başladı ve 2100 Liraya çok rahat geldi. Şuanda da 2150 bandını zorlamaktadır. Mart ayının sonunda seçim var. Seçimlerin ardından da yavaş yavaş yaz aylarına geliyoruz. Yaz aylarında altına olan talep fazlalaşıyor. Dünya’daki altın rezervleri de azaldığından dolayı mevcut altınlar çok değerlidir. 2030 yılına kadar Dünya’da yeni düzen kurulacağını düşünüyorum. Bu düzende işin merkezinde altın olacağını ve ülkede ne kadar altın varsa o kadar dijital para basabileceğini öngörüyorum.

Altın Yatırımcısı %100 Kazanç Sağladı

Altın yatırımcısı geçen sene bu aylara bakıldığında %100’ün üzerinde bir kazanç sağlamıştır. Altın enflasyona karşısında en dirençli ve en rahat kazanma yoludur. Diğer kazanç yatırımlarında her zaman bir risk vardır. Ama altın insanların kafasını yormadan kazanç sağlayabilecekleri bir yatırım aracıdır. En güzeli fiziksel aldığınız altındır. Çünkü bankalarda makas aralığı çok artmıştır. Bizde külçe altın alım satımda yaklaşık 15 Lira oynarken, bankalarda bu fiyat 50-60 Liralara varıyor. Bundan dolayı fiziksel altına yönelim daha fazla oluyor.

Dolar ve Euro’da Son Durum

Dolar 31 bandını geçti ve uzmanlar Dolar’ın yılsonuna kadar 40-45 bandına geleceğini öngörüyor. Aynı şekilde Euro’nun da 50 bandına kadar çıkabileceğini öngörmekteler. Enflasyonist ortam sadece Türkiye’de değil Dünya’nın her yerinde vardır. Ama Türkiye cari açığı dengeleyemediği için oluşan boşluk enflasyonist ortamın devam etmesine sebep oluyor. İnşallah bu şartlardan güçlü bir şekilde çıkarız.

Altının 3333 Lira Olması Hayal Değildir

Şuanda bileziği 1960 bandında satıp, 1920 bandında alıyoruz. Külçe altını 2140 ile 2150 bandında satıp, 2120-2130 bandında alıyoruz. Ata altını 14 bin 400-500 civarında satıp 14 bin civarında alıyoruz. Altın yükselişine devam ettirecektir. Ben ciddi bir geri çekilme beklemiyorum. Kademeli olarak çıkış devam edecektir. Biz 2023 yılında altın 2023 Lira olacak dediğimizde, altın 1500 Liraydı. Şuanda da altın 3333 Liraya kadar çıkacağını öngörüyoruz. Altın geçen seneki gibi %100 yükseliş yaptığında altının bu fiyatlara gelmesi hayal değildir.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-