eskort samsun

ÜNYENETHABER

Sarıkahramandan ‘Fındıkta 3 Tehlike’Uyarısı

Sarıkahramandan ‘Fındıkta 3 Tehlike’Uyarısı
03 Mart 2024 - 21:02

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Gündem Arena programına katıldı.

Kartegder Başkanı Cihan Çakır ve Gündem Haber İmtiyaz Sahibi Gökhan Beşikçioğlu’nun hazırlayıp sunduğu Gündem Arena programı, Ünye’nin tek dijital televizyonu A52 TV’de izleyicilerle buluştu.

Programa telefon bağlantısı ile katılan Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Ünye’nin il olma konusu, fındıktaki 3 tehlike ve Ordu Büyükşehir Belediyesinin tarım ve hayvancılık konusunda yaptığı projelerin sonuçları hakkında konuştu.

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman;

-Fındıkta 3 Tehlike

Fındık fiyatındaki yükselişin devam edeceğini düşünüyorum. Sebebine gelince bugün baktığımızda dalda fındık işareti çok güzel. Ancak önümüzde Mart ve Nisan ayı olmak üzere 2 ay gibi tehlikeli zamanımız var. Bu aylar içerisinde olabilecek don fındığı tehlikeye sokacaktır. Diğer bir tehlike de uzun zamandır mücadele ettiğimiz küllenme hastalığı var. Üçüncüsü ve en tehlikelisi kahverengi kokarca tehlikesidir. Eğer üreticimizi bu tehlikelerle mücadele etme noktasında bilinçlendiremezsek bizi ciddi felaketler bekliyor. Bu anlamda da bizim bu sıkıntımızı bilen tüketici firmalar ve ihracatçılar şu anda var olan kaliteli fındığı almanın yolunu arıyorlar.  Bu nokta da fındık fiyatı da yükselişe geçiyor. Gelecek sene fabrikaların devam etmesi için hammadde lazım. Fındık yükselişinin buna bağlı olduğunu düşünüyorum.

-Ünye İl Olmaya Hazır

Biliyorsunuz ki 2 yıldır Ünye’nin il olması ile alakalı mücadele veriyoruz. Eğer Türkiye’den birkaç yer il olur ve Ünye bu işin içine giremezse bugün siyaset yapanlar yarın bu durumdan utanırlar. Ünye il olmalıdır. Ünlenin ile olmasıyla hem Ordu rahat edecektir hem de Ünye Kendi ayakları üzerinde duracaktır. Ünye ili olmaya tam anlamıyla hazırdır.

Ben muhalefet partilerinin belediye başkan adaylarından biri olsam benim ana temam Ünye’nin il olması olurdu. Hiçbir çalışmamda il olma konusunu dilimden düşürmezdim.

-Büyükşehir’in Tarım Ve Hayvancılıkla İlgili Projeleri Sonuç Alamadı

Büyükşehir Belediyesi’nin tarım ve hayvancılıkla ile ilgili olan çalışmalarının sonucunu alabildiğini düşünmüyorum. Proje kapsamında vatandaşlara kaz hibe edilmişti şu an bu kazlar piyasada yok. Mesudiye’de bir hayvan oteli yapılmıştı, burada da bir hırsızlık olayı olduğunu duydum. Ben çalışmaların sonucunun alındığını düşünmüyorum. Ayrıca bu tür projeler tarım bakanlığı ile birlikte yürütülmelidir.” Dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-