eskort samsun

ÜNYENETHABER

Akhisarspor MKE Ankaragücü Aytemiz Alanyaspor Antalyaspor İstanbul Başakşehir Beşiktaş Bursaspor Erzurum BB Çaykur Rizespor Fenerbahçe Galatasaray Göztepe Kasımpaşa Kayserispor Atiker Konyaspor Trabzonspor Demir Grup Sivasspor Yeni Malatyaspor

Reis Spor Kulübü Kuşak Sınavlarına 9 Sporcuyla Katılıyor

Reis Spor Kulübü Kuşak Sınavlarına 9 Sporcuyla Katılıyor
editor( unyenethaber@hotmail.com )
15 Aralık 2015 - 0:32

vvvvv

Ünye Reis Spor Kulübü Başkanı Cavit Aslan Cumartesi Günü Trabzon’da yapılacak olan Siyah Kuşak Sınavları öncesi kulüp binasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.  

Ünye Reis Spor Kulübü Başkanı Cavit Aslan, yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bilindiği gibi kulübümüz 1989 yılında taekwondo ile kurulmuştur. Ben kendim taekwondo branşında milli hakem ve antrenör siyah kuşak 6. Danım.

Sporcularımız kuşak sınavlarına her yıl yılda 3 kez normal kuşak sınavlarına giriyorlar. Her 4 ayda 1 renkli kuşak sınavları açılıyor. Siyah kuşak sınavları ise yılda 2 kez bölgesel olarak yapılıyor. Bu bölgesel kuşak sınavlarından 2.side Trabzon’da Siyah Kuşak 1. Dan ve 2. Dan yapılacaktır.

Biz kulübümüzde bundan 2 ay önce yaptığımız renkli kuşak sınavlarında oraya terfi eden 9 tane sporcumuz var. Bu 9 sporcumuzda 5 tanesi siyah kuşak simdi 1. Dan sınavlarına girecek. 4 tanesi ise yine siyah kuşak 1. Dan olup ta 2. Dan sınavına girmeye hak kazanan sporcularımız.

Bu 9 sporcumuzla Trabzon’daki siyah kuşak dan sınavlarına katılacağız. Biz taekwondo federasyonunun 2015 yılı Aralık ayındaki Trabzon’daki sınavlarda komisyonlarda görev yapan hoca arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Sporcularımıza güveniyoruz. Bu zamana kadar girdiğimiz tüm siyah kuşak sınavlarında yüzümüzü kara çıkarmadılar. Bizde buralara gidecek yeterli kapasitede gördüğümüz sporcuları gönderiyoruz. Her sporcumuzu da siyah kuşak sınavlarına gönderemiyoruz. Burası elit bir yer. Adı üstünde siyah kuşak olmak gerekir”dedi.

Siyah Kuşak Demek Antrenör Demektir

Cavit Arslan, Siyah Kuşağın önemi hakkında ise şunları söyledi; “Siyah kuşak demek antrenör demektir. Biz kendimize antrenör olarak uygun bulduğumuz örf, adet, terbiye, nezaket ve sabırlı kişileri siyah kuşak sınavlarına yolluyoruz. Sporcularımıza biz taekwondo da sabır lazım diyoruz. Federasyonun da bizden beklentileri de bu yöndedir. Kulübümüze herkes kayıt olabiliyor ama herkes bu bayrağı götüremiyor. Normal sınavlara 40 ila 50 kişi giriyor. Ama siyah kuşak sınavlarında 8 ila 9 kişi gidebiliyor. Buda demektir ki bir eleme yapılıyor. Taekwondo diğer spor branşlarına benzemiyor. Taekwondo da alt üst ve saygı vardır. O yüzden hakem olabilmeleri için siyah kuşak 1. Dan gereklidir. Ama antrenör olabilmeleri için ise en az 2. Dan ve 3. Dan olması gerekiyor. Bu siyah kuşak sınavları olmazsa olmazlardandır. Zaten elimizdeki siyah kuşaklar şuan salonda bize yardımcılık vazifesi yapıyorlar. Antrenör belgesi olmasa da antrenörlerimize yardımcı oluyorlar.  Kulübümüzde 180 tane sporcumuz var. Biz şimdiden cumartesi günü Trabzon ilinde yapılacak olan Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun hazırlamış olduğu siyah kuşak sınavına girecek sporcularımıza başarılar diliyorum. Şimdiden hepsini tebrik ediyorum. Siz basın camiasına da bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum”dedi.

IMG_3538

# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P