eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye Belediyesi’nden 120 İşçiye Sertifika

Ünye Belediyesi’nden 120 İşçiye Sertifika
15 Aralık 2015 - 14:13

VİDEO HABER 

ccccÜnye Belediyesi’nde düzenlenen, Belediyede geçici olarak istihdam edilen 120 işçinin Canik OSGB tarafından verilen iş sağlığı ve güvenliği eğitim sonucunda sertifika almaya hak kazananların sertifikalarının imza töreni gerçekleştirildi. Düzenlenen törene Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal Mehel, İŞKUR Ünye Hizmet Müdürü Recep Özcan ve Canik OSGB Yetkilileri katıldı.

Törende konuşan İŞKUR Ünye Hizmet Merkezi Müdürü Recep Özcan, şunları söyledi; “Değerli basın mensupları İŞKUR Ünye Hizmet Merkezi açılalı 1.5 yıl oldu. Bu dönemde daha önceki dönemlere göre büyük gelişmeler oldu. Çünkü vatandaşlarımız işveren ve iş arayanlarımız burada olduğu için ilgi duydular ve gerçekten faaliyetlerimiz olağanüstü artmış oldu. Bu konuda hem işveren hem de çalışan açından memnunuz. Diğer yandan iş başı ve toplum yararına programlarımız devam ediyor. Özellikle iş başı eğitim programlarımız Ünye açılışımızdan dolayı büyük bir artış sağlandı. Özel sektörde iş verenimiz buna ilgi duydu. Bundan da memnunuz. Toplum yararına çalışma programlarımız Ordu ili olarak yapılmaktadır. Şuanda yaklaşık 3500 kişi ilimizde istihdam edilmektedir. Bununla birlikte Ünye’de de belli bir miktarı istihdam edilmektedir. Bununla belediyelerimiz ve kamu kurumlarımızın hepsi faydalanmaktadır. İl Müdürlüğümüze bu konuda teşekkür ediyoruz. İnşallah çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek”dedi.

Başkan Çamyar İŞKUR ile beraber ciddi çalışmalar yapıyoruz.

Törende konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise şunları söyledi; “Değerli Belediye Başkan Yardımcısı Arkadaşım, Kıymetli Müdürlerimiz ve Değerli Basın Mensubu Arkadaşlarımız öncelikle hepiniz hoş geldiniz. İşsizlik bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de temel problemlerin başında geliyor diyebiliriz. Özellikle son dönemlere yani 2002 ve sonrasına baktığımızda istihdam ile ilgili işverenlerimizin ciddi manada önlerinin açılması, onlara yardım edilmesi bir taraftan da toplumun bir kesimini istihdam etme noktasında İŞKUR’un çok ciddi bir şekilde faaliyette bulunduğunu gözlemlemekteyiz”dedi.

Türkiye’deki İller Arasında Ordu, Proje ve Program Yapma Anlamında İlk Yedi İçerisinde

Başkan Ahmet Çamyar, İŞKUR’un Ordu’daki çalışmaları ile ilgili ise şunları söyledi; “Özellikle Türkiye’deki iller arasında baktığımızda Ordu, proje ve program yapma anlamında gerçekten ilk yedi içerisinde. 81 ilimiz içerisinde çok başarılı bir müdürümüz ve onunla birlikte çalışan değerli arkadaşlarımız var. Onları tebrik ediyoruz. Olası iş kazalarıyla muhtemel can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi her işverenin olduğu gibi geçici de olsa İŞKUR’un da temel felsefelerinden bir tanesidir. Bu çerçevede 6331 sayılı yasa gereği hazırlanmış olan programın Ünye Belediye’mizde şuanda çalışmakta olan 120 arkadaşımıza da uygulayıp özellikle onların daha sağlıklı bir ortamda can ve mal kaybına mahal vermeksizin işlerine devam edebilmesi noktasında hangi önlemlerin alınması ile ilgili yapılan çalışmada sertifikaları hazırlandı. Ve imza aşamasına getirildi. Ben arkadaşlarımızın burada çalıştıkları süre boyunca huzurlu ve sağlıklı bir şekilde işlerini tamamlamalarını Cenab-ı Mevladan niyaz ediyorum. Özellikle onlara bu eğitim seminerini verme noktasında çaba sarf eden Canik OSGB’ye teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımıza da sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum. İŞKUR Müdürümüze ve çalışanlarımıza da bir kez daha teşekkür ediyorum. 120 kişiye Ünye Belediyemizde istihdam etme fırsatını bize sağladılar.

Belediyeler İş Bulma Makamı Değildir

Belediyelerin iş bulma makamı olmadığını belirten Başkan Çamyar, şunları söyledi; “Bunun altını bir kez daha çiziyorum. Belediyeler iş bulma makamları değildir. Her Çarşamba biz burada halk günü yapıyoruz. Halk gününde bize gelenlerin %70’i iş talebi ile geliyor. İş talebinin içerisinde ciddi manada üniversite mezunu olup ta evinin köşesinde oturup kendisi iş aramayan, ama anne ve babasını maalesef bize gönderen bir kesim var. Ben buradan basın aracılığıyla da bu arkadaşlara sesleniyorum. Anne buraya geliyor ve oğlum kamu yönetimi mezunu, işletme ve iktisat mezunu diyor. Çocuklarımız lütfen kendilerine güvensinler. Türkiye’de aldıkları eğitim son derece yeterlidir. KPSS Sınavına ciddi manada oturup hazırlansınlar. Bugün bir kamu yönetimi mezunu olan bir arkadaşımız sınavı kazandığı takdirde kaymakam ve emniyet müdürü olabilecek niteliktedir. Gelip buraya başkanım biz hastanede sekreteryada çalışalım. 1000 TL maaş istiyoruz. Asgari ücret istiyoruz demesinler. Kendilerini yetiştirsinler. Daha mükemmeline ve güzeline talip olsunlar. Bir kez daha teşekkür ediyorum”dedi.

 

112386715_1647339655525157_1646472161_n

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-