eskort samsun

ÜNYENETHABER

Elazığ’da 4.7 Şiddetinde Deprem

Elazığ’da  4.7 Şiddetinde Deprem
30 Mart 2024 - 13:05

Elazığ’da 03.25’te 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından bazı vatandaşlar geceyi dışarda geçirdi.

Elazığ’da, yerel saat ile 03.25’te, 4,7 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan ilk açıklamada, depremin Elazığ Merkez’de meydana geldiği ve sarsıntının yerin 13,8 kilometre derinliğinde oluştuğu belirtildi. Depremin etkisi, Elazığ’ın yanı sıra Bingöl, Tunceli, Malatya, Diyarbakır ve Batman gibi çevre illerde de hissedildi. Geceyi dışarıda geçiren bazı vatandaşların endişeli yüzleri, yaşanan korkunun boyutunu ortaya koydu.

AFAD’dan yapılan resmi açıklamada, “Elazığ ilimizde meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem sonrası şu ana kadar herhangi olumsuz bir durum rapor edilmemiştir. Ekiplerimiz, bölgede saha tarama çalışmalarını sürdürmektedir,” ifadelerine yer verildi. Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten AFAD, olası artçı sarsıntılara karşı dikkatli olunması konusunda uyarıda bulundu.

Elazığ Valiliği de bir açıklama yaparak, depremin ardından gelen ilk bilgilerin, herhangi bir hasar ihbarının yapılmadığını gösterdiğini duyurdu. Valilik, “AFAD ve 112 Acil Çağrı Merkezlerimize herhangi bir hasar ihbarı ulaşmamıştır. Tüm birimlerimiz, depremin ilimiz üzerindeki etkilerini yakından izlemekte ve gerekli tüm önlemler alınmaktadır,” ifadelerini kullandı.

Bu deprem, son zamanlarda bölgede meydana gelen sarsıntılar zincirine yeni bir halka olarak eklendi. Yetkililer, vatandaşları olası aftershocklara karşı hazırlıklı olmaları konusunda sürekli olarak bilgilendiriyor. Bölgedeki durumun yakından izlendiği, ekiplerin her türlü olumsuzluğa karşı teyakkuzda olduğu belirtiliyor. Elazığ ve çevre illerde yaşayan vatandaşların, bu tür doğal afetlere karşı daima hazırlıklı ve bilinçli olmaları gerektiği bir kez daha hatırlatılıyor.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-