eskort samsun

ÜNYENETHABER

VATANDAŞIN TERCİHİ YENİ HASTANE

VATANDAŞIN TERCİHİ YENİ HASTANE
17 Aralık 2015 - 0:10

 

GGG2015 yılı ekim ayında yeni hizmet binasına taşınan Ünye Devlet Hastanesi’ne hasta başvuru sayısında artış meydana geldiği bildirildi.

Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Küçükoğlu, “Vatandaşlarımız artık tedavi için başka hastanelere gitmediği gibi, çok daha güvenli ve kaliteli sağlık hizmeti alabileceği Ünye Devlet Hastanemizi tercih etmeye başladılar” dedi.

 

HASTALAR ARTIK ÜNYE’Yİ TERCİH ETMEYE BAŞLADI!

Yeni hizmet binasına kavuşan Ünye Devlet Hastanesi yatak kapasitesinin artması, fiziki şartların iyileşmesi ve bunun yanında modern tıbbi cihazlarla donatılmasıyla birlikte hastaneye başvuran hasta sayısının arttığı bildirildi.

Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Küçükoğlu yaptığı açıklamada, 300 yataklı yeni Ünye Devlet Hastanesi’nin açılmasıyla birlikte hasta sayısında ciddi artış meydana geldiğini söyledi.

Hasta sayısındaki artışın en önemli sebebinin yeni hastanenin modern mimarisi, tek ve çift kişilik nitelikli odalarıyla hizmet vermesi olduğunu ifade eden Dr. Küçükoğlu,. “Ayrıca gerek tıbbi cihaz ve gerekse sunulan sağlık hizmetlerinin çeşitlendirilmesi sayesinde daha fazla vatandaşımız bu hizmetlerden yararlanma imkânına kavuşmuş oldu. Vatandaşlarımız artık tedavi için başka hastanelere gitmediği gibi, çok daha güvenli ve kaliteli sağlık hizmeti alabileceği Ünye Devlet Hastanemizi tercih etmeye başladılar” dedi.

Yeni hastaneyle birlikte yatak doluluk oranlarında da ciddi artışlar yaşandığını belirten Küçükoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Eski Ünye Devlet Hastane’mizde 204 yatak kapasitesiyle doluluk oranının yüzde 53 iken, yeni hastanemizde 300 yatak kapasite üzerinden yapılan hesaplamada ise doluluk oranı yüzde 68,1 olarak gerçekleşti. 2014 yılı kasım ayında eski hastanemizde 32 bin 536 hastamız polikliniklere başvururken, yeni hastanemizde kasım ayında bu rakam 49 bin 292 olarak gerçekleşti. Bu sayıyı günlük olarak hesapladığımızda eski hastanemizde ortalama bin 400 hastamız başvururken, yeni hastanemizde bu rakam ortalama 2 bin 400 civarında gerçekleşti. Acil servise başvuran hasta sayılarımız da aynı şekilde arttı. 2014 yılı kasım ayında eski hastanemize başvuran hasta sayısı 8 bin 707 kişi iken, bu rakam yeni hastanemizde kasım ayında 11 bin 821 oldu. Bu oran sunulan nitelikli hizmetlerin çeşitliliğini artırdıkça daha da üst seviyelere çıkacağını düşünüyorum.”

– DOKTOR İHTİYACI VAR! –

Fiziki şartların iyileştiği ve modern tıbbi cihazlarla donatılan yeni hastaneden Ünye halkı başta olmak üzere Fatsa, Akkuş, Çaybaşı ve İkizce ilçeleri de yararlanıyor.

Bölge halkı fiziki desteğin yanı sıra hastanede branşlarda eksik olan doktor atamalarının zaman kaybetmeden yapılması ve doktor sayısının arttırılması gerektiği yönünde de taleplerini iletiyor.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-